Donald Tramp gradi velelepni hotel u srcu Indonezije

Donald Tramp je nakon svoje političke karijere odlučio da se vrati onome što zna da radi najbolje…

To svakako nije vezano za svet politike i upravljanje jednom od najmoćnijih država na svetu, već za razvoj novih poslovnih poduhvata. Tajkun Heri Tanoesoedibjo, indonežanski milijarder, predvodi rad na projektu Lido City, koji se nalazi na oko 60 kilometara južno od prestonice Džakarte, gde će Trump Organization upravljati luksuznim vilama, resortom i golf terenom.

Kako je predsedavajući MNC Groupe, Tanoesoedibjo izjavio: “Za oko 1.000 hektara u Bogor Regency, dobili smo specijalnu dozvomu ekonomske zone. To znači da ovaj projekat može uživati u beneficijama smanjene stope poreza, smanjenog poreza na luksuzna dobra i ležernija pravila kada se radi o dobijanju dozvola”. Prema izveštajima i projekcijama, Lido City bi mogao da privuče oko 2.4 milijarde dolara u investicijama i 3.17 miliona turista na godišnjem nivou, do 2038.godine. Sa tim na umu, i dalje nismo sigurni da li će i sam Donald Tramp uživati u beneficijama smanjene stope poreza, jer MNC grupacija nije podelila bilo kakve šeme podele profita, vezane za upravljanje posedima.

Pored toga, Tramp je odlučio da investira u još jedan balinežanski projekat konstruisanja hotela sa šest zvezdica i golf terena, što će mu definitivno doneti zavidnu zaradu, onda kada sve komplikacije i sankcije nastale zbog korona virusa konačno nestanu.