Disney zatvara Star Wars Galactic Starcruiser hotel koji je otvoren prošle godine

Hotel Diznijevog sveta sa temom Ratova zvezda kreće na svoje… poslednje putovanje, skoro godinu dana nakon zvaničnog otvaranja.

Interaktivni hotel Galactic Starcruiser zasnovan na kultnim filmovima biće zatvoren u septembru, saopštila je kompanija.

Boravak u hotelu, koji se nalazi u Diznijevom tematskom parku Hollywood Studios u Orlandu na Floridi, koštao je goste oko 4.800 do 6.000 dolara po sobi. U cenu su uključena dva noćenja sa obrocima, planiranje aktivnosti i poseban pristup oblasti Galaxy’s Edge tematskog parka.

„Ovo vrhunsko iskustvo nam je dalo priliku da isprobamo nove stvari u manjem obimu od 100 soba. Dok se pripremamo za njegovo poslednje putovanje, iskoristićemo ono što smo naučili da stvorimo buduća iskustva koja mogu da dopru do većeg broja Diznijevih gostiju i fanova“, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije Disney.

Poslednja prilika za boravak u interaktivnom hotelu biće od 28. do 30. septembra. Kompanija namerava da kontaktira goste koji su rezervisali hotel nakon ovih datuma kako bi predstavili druge opcije ili modifikacije svojih planova.

Nove rezervacije su privremeno obustavljene, iako će atrakcija ponovo biti otvorena 26. maja. Kompanija je saopštila da se raduje što će posetiocima pružiti "odlično iskustvo" dok je otvorena.

Galactic Starcruiser je postigao neke od najviših ocena zadovoljstva gostiju u 50-godišnjoj istoriji Volta Diznija. Međutim, u nedavnoj analizi zarade, direktor Diznija Bob Iger je primetio da kompanija treba da uštedi novac usvajanjem agresivnijih rešenja. „Inicijative za smanjenje troškova koje sam najavio u prošlom kvartalu su u toku i na putu smo da ispunimo ili premašimo cilj od 5,5 milijardi dolara“, rekao je on.

Na pitanje o razlozima zbog koji se zatvara hotel, portparol Disney kompanije je rekao za CNN da je to bila "poslovna odluka" bez daljih komentara. Takođe, još nije javno objavljeno šta će se desiti sa zgradom u kojoj se nalazi Galactic Starcruiser.

Luxury Experience