Desert Rock Resort je izgrađen unutar stenovite planine u Saudijskoj Arabiji

Svi smo ponekad imali taj osećaj da želimo da pobegnemo od svega i odemo da živimo u planinama daleko od užurbanog ritma i svakodnevnih obaveza.

Uskoro bi to moglo biti moguće, zahvaljujući ekstravagantnom novom hotelu koji se gradi unutar pustinjske planine u blizini Rijada, u Saudijskoj Arabiji. Kada bude završen, hotel će imati 48 vila i 12 hotelskih soba koje su u potpunosti integrisane u stenoviti pejzaž. Radovi na iskopavanju su počeli u julu 2021.

Prikladno nazvan „Desert Rock“, kompleks će takođe imati spa centar, teretanu, raskošne trpezarije i pogled koji oduzima dah – sve iz strukture koja ne narušava prirodnu siluetu pustinjskog pejzaža.

Gosti će moći da idu na pešačenje, a zatim da imaju skoro neprekidan pogled na zvezdano nebo bez svetlosnog zagađenja iz okolnih gradova. Kompanija Oppenheim Architecture je objasnila da se projekat odnosi na poštovanje prirodnog pejzaža i predstavlja „gradnju sa zemljom, a ne na zemljištu“.

„Želeli smo da stvorimo destinaciju koja gostima omogućava da iskuse netaknutu lepotu Saudijske Arabije“, rekao je Džon Pagano, izvršni direktor kompanije za razvoj Crvenog mora (TRSDC).

„Desert Rock će gostima pružiti neprekidne spektakularne poglede uz očuvanje prirodnog pejzaža za uživanje budućih generacija. Inspiraciju smo crpili iz okruženja, istovremeno pružajući luksuz bez premca, omogućavajući gostima da se povežu sa prirodom i stvore nezaboravna iskustva.”

Desert Rock će imati najviši nivo LEED sertifikata. Sistemi za zadržavanje i distribuciju vode će sakupljati i tretirati kišnicu za ponovnu upotrebu u hotelskim sistemima. Pretpostavlja se da bi prvi gosti mogli da budu dočekani do kraja 2022. godine.

Projekat je deo većeg razvoja zapadne obale Saudijske Arabije koji će zajedno obuhvatati 50 odmarališta, oko 8.000 hotelskih soba i 1.000 stambenih objekata. Planirano je da prva faza master plana bude završena do 2030. godine.

Luxury Experience