Delić raja krije se u Cape Fahn hotelu

Kada je 1989. godine, na tajlandskom ostrvu Koh Samui otvoren aerodrom, ovaj skriveni dragulj našao se u centru pažnje ljubitelja egzotičnih destinacija.

Poslednjih decenija, ostrvo je postalo mesto neverovatno velikog broja luksuznih odmarališta, uključujući velikih hotelskih lanaca kao što su Ritz Carlton, Four Seasons ili Belmond, nudeći turistima prava tropska utočišta.

Za one koji tragaju za bujnom vegetacijom kakva je na ovom ostrvu postojala pre 30 godina, stiže divna informacija - hotel "Cape Fahn", član Small Luxury Hotels of the World, otvara  na privatnom ostrvu severnoistočne obale Koh Samuia mesto sa samo 22 vile. Ovo mesto obećava nemerljivi osećaj privatnosti u čitavom području.

Prostrani smeštaj, od kojih najmanji ima oko 378m2 raštrkan je po ostrvu, a vaša intima i privatnost ograđeni su bujnim vrtovima. Svaka vila ima odvojeni dnevni boravak, kao i platformu za sunčanje sa privatnim bazenom.

Unutrašnjost je jednostavna, ali elegantna, dekorisana sa puno prirodnog drveta i uglavnom bele boje sa povremenim plavim akcentovanim detaljima.

Drveni plafoni čine prostorije prozračnim, a ogromni prozori omogućavaju prodor prirodne sunčeve svetlosti i nude spektakularan pogled na Tajlandski zaliv.

Nema sumnje da ćete poželeti da upijete što više sunca i morskog vazduha ni korak dalje od vaše privatne vile, ali tri dodatna slana bazena na imanju - od kojih je jedan namenjen odraslima - ne bi trebalo nikako propustiti.

Takođe, možete provesti neko vreme u spa centru ili učestvovati u jednoj od mnogih nedeljnih aktivnosti, koje se kreću od joge i bioskopskih večeri kraj bazena, ili otići u obilazak nekog od obližnjih ostrva čarter jedrilicom.

Samo nemojte propustiti šetnju preko uskog spruda koji povezuje Fahn ostrvo sa Koh Samui ostrvom tokom oseke, što predstavlja ozbiljno dobre mogućnosti za fotografisanje,kao i pristup mekim peskovitim i kristalno čistim vodama plaže Choeng Mon.

Kada vam je potrebna pauza od peska i sunca, tu su vrhunski kuvari za evenutalni kulinarski kurs.

Međutim, za one koji žele da hranu prepuste profesionalcima, u restoranu Hue u ponudi su internacionalna i tajlandska jela, dok restoran Crest, nudi  franscuski meni. To je savršeno mesto za posmatranje zalaska sunca dok uživate u kreativnim zalogajima.

N.V.T.

Izvor Robb Report