Dasavatara Hotel – neverovatna dekadencija u podnožju Saptagiri brda

Sa preko 20 miliona ljudi koji dolaze da posete Višnu na vrhu brda Saptagiri brda, Tirumala regija Indije jedna je od najbogatijih na planeti…

Samim tim, savršeno je logično da grad koji se nalazi u podnožju ovog veličanstvenog čuda dobije svoju porciju luksuznih hotela koji će se pobrinuti za brige putnika namernika iz čitavog sveta. Prvo mesto na ovoj listi zauzima Dasavatara Hotel, čiji dizajn potpisuje SJK Architects studio, koji kombinuje motive starinske Hindu mitologije, neverovatne arhitekture i vrhunskog pogleda, kako bi stvorili luksuz sa urođenim božanstvenim ambijentom.

Glavni deo ovog hotela svakako je njegovo centralno dvorište sa umirujućim jezerom i veličanstvenim restoranom. Nazvan The Lotus Café, restoran nam na predivan način oslikava ambijent spokoja, u kombinaciji sa pravim lotosima koji plutaju po površini reflektujućeg bazena koji je odmah nadomak njega. Ovo vodeno telo je sam centar hotela, pružajući se paralelno sa njegovim koridorima i udobnim apartmanima.

Tamni tonovi zlata, zajedno sa nijansama bež i plave boje oblikuju gostoljubivi enterijer svakog apartmana, zajedno sa spa centrom, teretanom i banket salom.

Foto: Himanshuu Sheth , Rajesh Vora

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Putovanja