Daleko od svetlosti i buke modernog sveta - luksuzno planinsko odmaralište u Saudijskoj Arabiji

U današnje vreme, da bi jedan hotel bio poseban i izdvojio se iz mase drugih, mora zaista dati sve do sebe i ponuditi nesvakidašnje iskustvo svakom svom gostu…

Novo odmaralište čiji dizajn potpisuje Red Sea Development Company iz Saudijske Arabije, smešteno u planinama, čini baš to. Prigodno nazvan The Desert Rock Resort, ovaj koncept uključuje luksuzni hotel koji će biti uklesan u kamenoj padini planine, a svojim gostima će ponuditi najdramatičnije pustinjske pejzaže na svetu. On je deo The Red Sea Project inicijative, čiji je cilj veličanje i slavljenje unikatne prirode i nabatejsko nasleđe.

Komentarišući ovaj novi projekat, Džon Pagano, CEO Red Sea Development Company, izjavio je: “Od začetka Desert Rock projekta, koji kombinuje luksuz, održivost i sveobuhvatno iskustvo za naše goste su u srcu njegove priče. Jedva čekamo da poželimo dobrodošlicu gostima koji će moći da uživaju u odmoru na ovoj jedinstvenoj lokaciji”.

Inspirisani predivnim planinama, vulkanima i vadija u blizini, Desert Rock resort će sadržati 48 vila i 12 hotelskih apartmana. Ponudiće panoramske poglede na besprekorno okruženje zajedno sa vrhunskim pogodnostima, uključujući spa i fitness centar svetske klase, obedovanje na udaljenim destinacijama i uživanje u pravim oazama i lagunama.

Čed Openhajm, osnivač Oppenheim Architecture, kompanije koja se bavi dizajnom i planiranjem, a koja stoji iza ovog projekta, izjavio je: “Desert Rock nudi do sada neviđenu priliku za goste da se fizički i metafizički povežu sa najdramatičnijim pustinjskim pejzažima sveta. Naša ključna namera prilikom dizajniranja ovog odmarališta bila je izgradnja sa zemljištem, a ne na njemu i vođenje računa o snažnim i veličanstvenim prirodnim elementima koji tu već postoje, dodatno pojačavajući njihovu urođenu lepotu”.

Sasvim integrisana u svoje kamenito okruženje, arhitektura ovog resotra za cilj ima očuvanje veličanstvene siluete prirodnog pejzaža korišćenjem prirodnih materijala gde god da je to moguće. Struktura je dalje dizajnirana da postigne najviši nivo sertifikacije kada se radi o korišćenju čiste i obnovive energije, te je razvijena da smanji potrošnju energije i regeneriše autohtonu floru.

Kao deo prve faze, koncept će sadržati 16 hotela, koji će biti kompletirani do 2023.godine. Sa kompletiranjem čitavog projekta koje se planira za 2030.godinu, destinacija će se sastojati od 50 resortova, nudeći do 8.000 hotelskih soba i više od 1.000 rezidencijalnih poseda na 22 ostrva i šest kopnenih lokacija.

Izgradnja Desert Rock Resorta već je počela u julu ove godine, a prve goste će dočekati krajem iduće godine. Moramo priznati da smo uzbuđeni!

Luxury Experience