Coulibri Ridge - novo eko karipsko odmaralište koje vas uranja u prirodu i luksuz

Dominika je jedno od prirodnih čuda Kariba, a novo luksuzno odmaralište čini sve što može da očuva prirodu koja ga okružuje.

Odmaralište Coulibri Ridge stiže ovog meseca na ostrvo koje je postalo odredište za jahte i elitne putnike. Smešten na vrhu planine u blizini sela Soufriere, objekat sa 14 apartmana je rezultat više od 20 godina istraživanja o stvaranju istinski održivog odmarališta bez gubitka luksuznog ambijenta za goste. Temelj i struktura su napravljeni od recikliranih materijala kao što je aluminijum, krovovi su opremljeni za prikupljanje kišnice, dok staze sakupljaju vodu za bašte, a odmaralište se napaja solarnim panelima i dodatnim turbinama na vetar kako bi se obezbedila neprekidna energija. Imanje takođe gradi staklenik za koji se očekuje da će biti završen do početka 2023. godine i koji će snabdevati restorane Mesa i Vista.

Čak su i infinity bazeni dizajnirani imajući na umu održivost. Postoji bazen za izjednačavanje vode na osnovu broja ljudi u vodi da bi se izbegao bilo kakav preliv, a bazeni koriste jonizaciju bakra umesto hlora da bi bili čisti.

Odmaralište želi da se gosti takođe bave prirodom, sa osobljem koje organizuje izlete kroz tropske bašte, voćnjake i ruševine iz 18. veka u blizini odmarališta, pored toga što nudi resurse za ljubitelje ptica koji žele da krenu u potragu za brojnim vrstama na ostrvu.

„Pružajući iskustvo koje je ekološki prihvatljivo, ali ne žrtvuje udobnost, stil, uslugu ili kvalitet, nadamo se da ćemo inspirisati naše goste da razmisle o tome kako da postanu ekološki svesniji u svojim životima“, rekao je Danijel Langloa, vlasnik i dizajner Coulibri Ridge.

14 apartmana na imanju od 285 hektara podeljeno je u četiri kategorije - najveći je Ski Penthouse od 100 kvadratnih metara sa pogledom na more. Cene soba počinju od 700 dolara po noći.

Luxury Experience