Čista magija: Baltazar Hotel u Budimpešti

Dekadentni i luksuzni porodični hotel u srcu Budimpešte, Hotel Baltazar, poseduje enterijere koji su magični i zabavni...

Neki od nas se verovatno sećaju Baltazara Blejka, modernog čarobnjaka koji je izvodio svoju magiju, gde god da je stigao. Ipak, ovaj veličanstveni u prestonici Mađarske daleko je od uobičajenih – smešten je u kaldrmisanoj ulici, poseduje neponovljivi enterijer i sofisticiranu kulinarsku ponudu, unoseći u čitavu priču svoj sopstveni šarm.

Enterijer ovog hotela je elegantan, a u sebi kombinuje klasični vintage stil sa modernim luksuzom i pogodnostima, kako bi uspešno spojio ova dva sveta. Izloženi zidovi od cigle, akcenti metalik bakra i čeličnih površina, sofe presvučene kožom, klasična ogledala i interesantni komadi nameštaja, daju vam priliku da istražite drugačiju stranu Mađarske, koja je često izgubljena u moru gužve i buke modernog načina života. Sa vinskim barom, predivnim restoranom i neverovatnim znamenitostima u blizini, Baltazar vam nudi savršeni uvid u pravi mađarski način života.

Jedna od najatraktivnijih osobina ovog trendi mesta jesu njegove tematske sobe za goste, koje su kreirane kao omaž Vivijen Vestvud, Kitu Heringu i Endiju Vorholu. Grafiti Kita Heringa i koloritna vizuelna umetnost Endija Vorhola posebno se izdvajaju dok se divite bogatoj kolekciji knjiga i umetničkih dela koje ovaj hotel poseduje. Ipak, raskoš, komfor i dekadencija nisu žrtvovani ni u jednom od hotelskih prostora, a posebno ne u hotelskim sobama. Zapravo, iz svake od njih se pruža neverovatan pogled na grad, uokviren interesantnom dekoracijom.

Ovaj hotel nudi veoma mali broj soba koje su često bukirane, tako da morate razmišljati podosta unapred ako želite da iskusite magiju koju vam on nudi.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Putovanja