Četiri vrhunska francuska apartmana koja jedva čekamo da posetimo

Ovi veličanstveni prostori predstavljaju ultimativni luksuz kada se radi o putovanjima…

Crème de la crème novih super-apartmana sveta sada se nalazi u Francuskoj. Dovoljno impresivni da zadovolje ukus Marije Antoanete, ovi prostori će vas definitivno oduševiti, kako svojim izgledom, dizajnom enterijera, tako i uslugama koje dolaze uz njih.

The Parisian Apartment, Mandarin Oriental, Pariz

Gilles & Boissier studio dizajnirao je ovaj super-apartman sa četiri spavaće sobe koji meri nešto više od 400 kvadratnih metara. Skoro čitav šesti sprat hotela dobio je Art Deco stil tridesetih godina prošlog veka, sa reflektivnim, mermernim i poliranim drvenim površinama, što je akcentovano originalnim radovima lokalnih umetnika u usponu. Ukoliko naručite neki obrok, dobićete priliku da vam ga lično pripremi kuhinjsko osoblje u vašoj privatnoj kuhinji, dok će vam ga poslužiti Tijeri Marks, izvršni kuvar koji stoji iza restorana slavnog hotela. Jedna noć u ovom apartmanu, koštaće vas 35.300 dolara, najmanje.

Chalet Noémie, Les Chalets Du Mont D’Arbois, Mežev

Izgrađena 1927.godine kao vikendica za baronesu Noemi de Rotšild, ova loža sadrži sedam smeštajnih jedinica, uključujući i Suite Noemie koji dolazi sa tri spavaće sobe. Svaki apartman se može iznajmiti pojedinačno, ili se može iznajmiti čitava loža, a ponudiće vam klasični, savremeni alpski stil sa odabranim personalnim aksesoarima, kao što su ćebad, jastuci i slike iz privatne baronesine kolekcije. Ukoliko želite da iznajmite samo Suite Noemie, to će vas koštati 3.130 dolara, dok cela loža može biti vaša po ceni od 8.600 dolara za jedno noćenje.

Baron’s Suite, Hotel Château Du Grand-Lucé, Region Loara

Izgrađena za barona Žaka Pinoa de Vijenau početkom 1760ih godina, ova palata je predivno restaurirana od strane frankofila i dizajnera enterijera, Timotija Korigana, pre nego što ju je prodao jednoj hotelskoj grupi. Plafoni visoki šest metara, originalni parketi, pozlaćeni antikviteti i chinoiserie murali Žan Batista Piljementa su ono što vas ovde očekuje, po ceni od 8.110 dolara za jednu noć.

Duplex Pinède Suite, Sen Trope

Ovaj vrhunski apartman nalazi se u jednom od najpoznatijih hotela francuske rivijere – Residence de la Pinede. Žan Mišel Vilmot, poznat po svojim radovima u pariskom muzeju Luvr, radio je na dizajnu ovogo prostora, kreirajući umirujući mešavinu mediteranskog šika i glamura. Trio privatnih terasa gleda prema bašti i moru sa drugog sprata, dok se zalivi naselje mogu videti sa trećeg. Cena jednog noćenja je 2.757 dolara.