Boutique hotel Alhambra iz Malog Lošinja uvršten među deset najboljih hotela u Evropi

Boutique hotel Alhambra, jedinstven lošinjski hotel koji je svojom raskošnom atmosferom oduševio goste iz celog sveta, čitaoci časopisa Luxury Lifestyle Magazine uvrstili su u deset najboljih hotela Evrope. U sklopu prestižne nagrade Readers’ Travel Awards 2020, među najboljima u kategoriji Best hotel in Europe nalazi se i hotel Bellevue 5*, još jedan nagrađeni predstavnik brenda Lošinj Hotels & Villas, hotelske grupacije koja je ujedno i jedini hrvatski predstavnik u društvu najboljih evropskih hotela.

The Luxury Lifestyle Magazine je stručna publikacija za otkrivanje novih luksuznih destinacija, gastronomskih užitaka, ekskluzivnih lokacija i najluksuznijih brendova koja putnicima iz celog sveta pruža nadahnuće za istraživanje odredišta i hotela koje nikada pre nisu posetili. Readers' Travel Awards čitaocima daje priliku da izdvoje one turističke objekte koji su na njih ostavili najsnažniji utisak, s ciljem isticanja nenadmašnih dragulja turističke industrije i nagrađivanja izuzetnosti u brojnim kategorijama. Čitaoci su mogli da glasaju za svoje favorite nakon što je nominacije pregledala stručna komisija, u skladu sa strogim kriterijumima.

Okružen opojnim mirisom starih borova i elegantno ukrašavajući uvalu Čikat, jednu od najljepših u regiji, u austro-ugarskoj vili secesijskog stila izgrađenoj 1912. godine, smešten je luksuzni Boutique Hotel Alhambra. Član je grupacije Small Luxury Hotels of the World, jedan od svega dva hrvatska člana američke mreže vodećih turističkih subjekata Virtuoso, te jedan od pet hrvatskih predstavnika Traveller Made zajednice. Boutique Hotel Alhambra nudi visok stepen privatnosti za goste koji žele uživati u begu od svakodnevice, uz ponudu organizovanih transfera, najma luksuznih automobila i brodova do putovanja i doživljaja osmišljenih prema ličnim preferencijama gosta. Restoran svetske klase Alfred Keller poznat je po autohtonim sezonskim namirnicama i delicijama, a jedinstvena Cube Spa Alhambra je vrhunska wellness oaza u kojoj se gosti mogu prepustiti nizu tretmana i rituala za telo, od kupki za čišćenje do detoksikacijskih pilinga i obloga, uživajući u blagodatima prirodnih esencijalnih ulja.

“Velika nam je čast što su nas čitaoci LLM-a, od kojih smo mnoge imali zadovoljstvo i privilegiju ugostiti u našem hotelu, izabrali među 10 najboljih hotela u Evropi. Naša svakodnevna misija je u službi ispunjenja najzahtevnijih želja naših gostiju s predanošću da doslednim stvaranjem i pružanjem nezaboravnog iskustva u svim aspektima, nadmašimo njihova očekivanja. Sve pohvale idu našem predanom timu koji je uvek išao iznad svih granica kako bi ispunio obećanja data gostima. Zahvaljujemo i našim gostima i čitateljima što su glasali za nas i radujemo se njihovom povratku u Alhambru i na naše predivno ostrvo."- izjavila je Andrea Glavan, direktorka Boutique hotela Alhambra.

Besprekorno dizajniran hotel Bellevue 5*, koji je nedavno poneo prestižnu titulu najboljeg Spa hotela u Hrvatskoj prema izboru World Spa Awards, u Spa Clinic koja se proteže na 2500 m2 i najveća je u regiji, pruža izvanredno wellness utočište u kojem gosti mogu uživati u integrisanim programima fitnessa, wellnessa i lepote, dopunjenim i tretmanima svetskih renomiranih brendova poput Bastiena Gonzaleza, 45 Degrees, Forlle'd Japan, Pharmos Natur i Valmont.

Luksuznu kolekciju hotela Lošinj Hotels & Villas čine Boutique hotel Alhambra, Hotel Bellevue i tri ultra luksuzne vile - Villa Augusta, Villa Mirasol i Villa Hortensia, smeštene uz samu obalu. Prisustvo ličnog osoblja, koje uključuje privatnog batlera i kuvara, pruža personalizovano iskustvo koje nadilazi želje gostiju.

Klasična kolekcija 4*, hotel Aurora i porodični hotel Vespera, smešteni su iznad plaže Veli Žal u malološinjskoj Sunčanoj uvali. Očaravajuća lokacija, udobnost i čitav niz hotelskih sadržaja, rekreacije i aktivnosti na otvorenom u sigurnom, prirodnom okruženju, idealni su za “intimni” beg, aktivni ili porodični odmor. Smešten uz grad Veli Lošinj, Vitality Hotel Punta jedan je od prvih gluten-free sertifikovanih hotela u Hrvatskoj, pogodan za one koji pate od astme i alergija i nudi jedinstveni program plućne rehabilitacije, sveobuhvatni wellness sadržaj i novi fitness centar s vrhunskom opremom i pogledom na more koji oduzima dah. Ostrvo Lošinj odavno je prepoznato kao „lekovito mesto“ zbog svoje mediteranske mikroklime i jedinstvene mešavine prirodnih morskih aerosola, bogatog biljnog sveta i esencijalnih ulja. U kombinaciji sa čistim ostrvskim vazduhom i besprekornim morem čine idealne uslove za rehabilitaciju i zdravlje respiratornog sistema još od 19. veka.