Bora Bora One - osveženi luksuzni raj

Smatrana mestom rođenja bungalova iznad vode, Francuska Polinezija poznata je po svojim luksuznim odmaralištima, koja idu od ekoloških privatnih ostrva, pa sve do dekadentnih hotela internacionalnih lanaca…

Za putnike koji traže smeštaj sa pet zvezdica, ova odmarališta su ujedno i primarne opcije u regionu, jer su kuće za iznajmljivanje na ostrvima većim delom daleko rustičnije. Jedno imanje čiji je cilj da to promeni: Bora Bora One, sadrži pet apartmana (dostupno kao jednokratna rezervacija) a nalazi se preko puta glavnog ostrva Bora Bora. Smešteno na privatnoj plaži omeđenoj mirnom lagunom, imanje se ove nedelje ponovo otvara sa potpuno preuređenim izgledom - kao što se vidi na ovim ekskluzivnim fotografijama - kao i nadograđenim uslugama koje sada pružaju zaista doživljaj na zavidno visokom nivou.

Smešteno na Motu Piti A’au, istom ostrvu koje je dom St. Regis i Four Seasons odmarališta, nezavisno Bora Bora One prostire se na sedam ipo hektara skrivenog poluostrva, koje se nalazi na oko 20 minuta vožnje gliserom od Bora Bora aerodroma. Posed je originalno konstruisan 2015.godine, a prošao je kroz razne renovacije od proleća 2019.godine, pa sve do sada. Pored dizajnerskih unapređenja, uključujući dodatak lokalnih Tahaa kamenih zidova, podova od tikovine, kliznih staklenih vrata i solarnih panela, osveženo imanje sadrži nove teniske terene, vrhunsku teretanu i bazen okružen ležaljkama i foteljama od tikovine.

Enterijer glavne vile osvežen je novim finišima, nameštajem i komadima umetnosti, u koja su uključena i dela lokalnih majstora, fotografije iz privatne vlasničke kolekcije i komadi koji su naručeni od lokalnog umetnika, Teve Viktora, poznatog po korišćenju autohtonog drveta i vulkanskog kamena. Svaki od pet apartmana ima svoju terasu okrenutu laguni, dok se prostrana dnevna soba otvara prema prostorima za opuštanje u eksterijeru, glavnom bazenu, bilijarskom stolu i tradicionalnim tahićanskim strukturama pored plaže, sa barom i zvučnim sistemima. Renovirana kuhinja gleda prema baštama, koje sadrže organski povrtnjak i biljnu baštu, čiji se plodovi koriste za pripremu istinskih delikatesa.

Dodatak privatnog kuvara, koji će pripremati tri obroka dnevno za goste koji se mogu servirati bilo gde na posedu, deo je novih usluga uključenih u renovacije. Tim kućepazitelja će takođe biti tu kako bi se pobrinuo da sve funkcioniše kako treba, dok će dežurni maser biti na raspolaganju kada god poželite njegove usluge. Konsijerž imanja i glavni batler će vam pomoći da ispunite svaki svoj dan aktivnostima, bilo u okviru ovog poseda ili van njega.

Na kraju, možemo reći da cene jedne noći u ovom odmaralištu van sezone kreću od 18.000 dolara, dostižući cifru od 22.000 dolara u samom vrhuncu sezone, za maksimum deset gostiju.