Biramo za vas: 10 najboljih hotela Hurgade

Hurgada, poznata kao biser Egipatske obale, okružena je lepotom, gde god da pogledate…

Smešten na Crvenom moru, koje turisti iz puno razloga nazivaju “Morem sa sedam boja”, Hurgada je grad koji će vas oduševiti svim svojim ponudama. Nekada obično ribarsko selo, Hurgada je počela da se razvija sedamdesetih godina, a danas predstavlja svojevrsnu “košnicu”, koju turisti svakog leta osvajaju.

Sam grad ima oko 250.000 stanovnika, a sastoji se iz tri dela – starog centra koji je okarakterisan orijentalnim duhom poi menu El Dahar, modernog turističkog dela sa dugačkim šetalištem El Memsha i novijeg centra koji se naziva Sakkala. Na obali Hurgade, koja je dugačka čak 45 kilometara, u ponudi je oko 250 hotela, dok su u široj zoni letovališta izgrađeni i novi smeštaji za goste, koji garantuju dobar provod.

Najtoplije more na svetu oduševiće vas belim peščanim plažama, noćnim zabavama u klubovima koji su stekli svetstku slavu, restoranima, barovima i kafeima, dok ćete takođe moći da uživate u trbušnom plesu, suvenirnicama i bazarima. Kada ste u Hurgadi, lako možete organizovati sebi avanturu i posetiti Luksor, Kairo ili Rajsko ostrvo, što je posebna prednost za ljubitelje kvalitetnog odmora.

Poput prave riznice bogate nasleđem, čarobnom snagom i mistikom, Hurgada privlači turiste iz čitavog sveta, koji su pre svega podstaknuti radoznalošću. Ukoliko ste oduvek želeli da saznate kako i gde su živeli faraoni, da uživo vidite čuvene sfinge i piramide, onda obavezno morate posetiti Hurgadu. Mi smo za vas ovog puta odabrali 10 najboljih hotela, koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »