Biramo za vas: 10 najboljih hotela Halkidikija

Sa tropskim temperaturama koje su osvojile našu zemlju u proteklih nekoliko dana, spremni smo da se na brzinu spakujemo i ostavimo iza sebe sve svoje brige, zaputivši se prema moru…

Ipak, tada se nameće novo pitanje, na koje nije tek tako lako odgovoriti – koje more odabrati, koju destinaciju i koji hotel? Izbor koji je pred nama neverovatno je širok – sa slabljenjem pandemije koronavirusa praktično sva vrata su nam otvorena, pa možemo birati između destinacija koje se nalaze u našoj, možda ne baš tako neposrednoj, blizini ili onih koje svoje mesto pronalaze na sasvim drugom kraju sveta.

Ukoliko želite da vaš odmor bude prijatan, nezaboravan i ugodan za sve, predlažemo vam da odaberete Grčku, tačnije, poluostrvo Halkidiki. Kao jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje, Halkidiki nudi brojne opcije dnevnih i noćnih aktivnosti, uz hotele sa pet zvezdica koji će vas maksimalno razmaziti i dati vam priliku da se zaista odmorite i ponovo napunite svoje baterije, nakon protekle godine ispunjene nervozom, strahom i zebnjom.

Halkidiki jedinu svoju vezu sa glavnim kopnom ostvaruje sa svoje severne strane, nudeći pogled na Egejsko more sa južne, Solunski zaliv sa zapadne i Orfanski zaliv sa Istočne. Poznato po svojim očuvanim prirodnim lepotama, bistroj tirkiznoj vodi, gustim borovim šumama, kao i beskrajnim mogućnostima za zabavu i ispunjen noćni život, poluostrvo Halkidiki ima više kečeva u svom rukavu kojima može oduševiti i najizbirljivije među nama.

Tokom leta, na Halkidikiju se održava preko šezdeset festivala i događaja, što će vam odmor učiniti zaista jedinstvenim, dajući vam priliku da se malo bolje upoznate sa kulturom i tradicijama grčkog naroda.

Koji god od “prstiju” Halkidikija da odaberete, nećete se pokajati. Kasandra je urbana, poseduje uređene plaže i turistička naselja; Sitonija je pre svega savršena za avanturiste koji će uživati u otkrivanju njenih uvala i pećina, dok će Atos, na kom se nalazi Sveta gora, biti idealna lokacija za one koji žele da pronađu svoj duhovni mir i odgovore na sva unutrašnja pitanja.

Prema rečima brojnih turista koji su posetili Halkidiki više puta, ono je prava poslastica za goste iz čitavog sveta tokom leta, dajući im mogućnost uživanja u zabavnim događajima, ali i besprekornoj prirodi i čistom vazduhu.

Ukoliko smo uspeli da vam privučemo makar delić pažnje, predlažemo vam da prelistati našu galeriju i otkrijete deset najboljih hotela, u koje ćete sasvim sigurno već iduće letnje sezone poželeti da se vratite:

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »