Bil Gejts kupuje Dream Hotel u Nešvilu za 82,6 miliona dolara

Bil Gejts, želeći da iskoristi rastuću popularnost Muzičkog Grada, kupio je Dream Hotel u Nešvilu sa 168 soba za 82,6 miliona dolara.

Centimilijarder Bil Gejts ponovo je u centru pažnje sa svojom nedavnom akvizicijom zgrade Dream Hotela u centru Nešvila. Gejtsova firma, Cascade Investment, izdvojila je 82,6 miliona dolara za hotel sa 168 soba, kako izveštava Nashville Business Journal. Otvoren 2019. godine, Dream Hotel karakterišu nagrađivani enterijeri studija Meyer Davis i zauzima dve istorijske zgrade u Printer’s Alley. Hotel nudi više opcija za ručavanje i barove, te je zgodno lociran na pešačkoj udaljenosti od srca grada.

Tehnološki mogul, već upućen u investicije u hotele, proširio je svoj portfolio 2021. godine kada je Cascade Investment LLC kupio otprilike polovinu udela saudijskog princa Alvalida a bin Talala u Four Seasons Hotels and Resorts. Trenutno četvrta najbogatija osoba na svetu, sa neto vrednošću od 140 milijardi dolara, Gejts sada drži kontrolni udeo od 71,25% u grupi.

U post-pandemijskom pejzažu, hotelsko tržište Nešvila privuklo je značajan investitorski interes. The Real Deal beleži da je Dreamscape Cos., sa sedištem u Njujorku, nedavno kupio istorijski hotel Holston House za nešto više od 60 miliona dolara. Pored toga, firma za ugostiteljstvo sa sedištem u Atlanti kupila je prošlog meseca hotel Holiday Inn Express u centru grada za gotovo 82 miliona dolara.

Čak se i legendarna Doli Parton pridružila trendu, ulažući u zgradu kancelarija 211 Commerce sa planovima da je pretvori u hotel.

Luxury Experience