"Beli lotos“ na Siciliji - hotel sa pet zvezdica u koji smo se zaljubili

Druga sezona serije „Beli Lotos“ se konačno vratila na male ekrane, a HBO satira koja je deset puta nagrađena Emijem odvela je svoje protagoniste na Siciliju.

Iako su protagonisti i njihovi problemi možda lažni, ovo istorijsko mesto je daleko od toga. Ovog puta, posmatramo svežu grupu turista i hotelskog osoblja u luksuznom hotelu sa pet zvezdica San Domenico na vrhu litice u Taormini.

Nakon što je gledaoce prevezao u izmišljeni hotel sa pet zvezdica na Havajima u svojoj prvoj sezoni (Four Seasons Resort Maui at Wailea), lako je shvatiti zašto je mediteranski hotel izabran za sledeće poglavlje. Putujuća ekipa se prijavila u ono što je prvobitno bio samostan iz 14. veka, koji je prvi put pretvoren u hotel 1986. Monaške ćelije su pretvorene u sobe za goste u krilu antičkog manastira, a dodato je krilo Grand hotela – dizajnirano u italijanskom stilu.

Glamurozni hotel brzo je privukao evropske aristokrate, industrijalce kao što su J. P. Morgan i poznate pisce kao što su Oskar Vajld, Anatol Frans i Tomas Man. Tokom godina, holivudski teškaši – od Ingrid Bergman, Ave Gardner i Odri Hepbern do Elizabet Tejlor, Ričarda Bartona, Sofije Loren - takođe su odmarali na ovom ekskluzivnom mestu.

Hotelska kompanija Four Seasons preuzela je upravljanje imovinom Gruppo Statuto 2020. godine. Od tada je San Domenico prošao višemilionsko renoviranje od strane tima italijanskih konsultanata. Na čelu je bila arhitekta Valentina Pisani, dodajući modernu notu enterijeru sa ogledalima, bronzanim detaljima i neutralnim tonovima sa akcentima jarkih boja u javnim prostorima, kao i klasičnim savremenim nameštajem u sobama za goste sa mermernim kupatilima.

Specijalista za restauraciju istorijske umetnosti Rozarija Katanija Kukijara vodila je tim koji je rehabilitovao umetnička dela muzejskog kvaliteta – freske i srednjovekovne slike – uz arhitektonske detalje, kao što su stubovi i zasvođeni plafoni.

Italijanski pejzažni arhitekta Marko Bej stvorio je bujne prostore ispunjene palmama u baštama u kojima su monasi nekada uzgajali lekovito bilje. Takođe je dodao citruse i skulpturalne sukulente u vazama od terakote u prednjem dvorištu i kameni pod u jednom od dva drevna zatvorena dvorišta. Što se tiče novog povišenog infinity bazena, Bej je koristio pločice u nijansama plave i zelene kako bi odražavao more i nebo.

Raskošni hotel i spa centar ima 111 soba sa privatnim terasama, bazenima i pogledom na vulkan. Takođe ima tri bara i tri restorana, uključujući nagrađivani Principe Cerami, koji služi lokalna sicilijanska jela.

Za one koji žele da iskuse istorijsku lokaciju, cene soba počinju od 900 do 1435 dolara po noći, dok apartmani koštaju 1535 do 5200 dolara po noći.

Luxury Experience