Banyan Tree AlUla – destinacija gde se luksuz susreće sa spokojem

Dok dani postaju sve hladniji i tražite novu destinaciju gde biste proveli nezaboravne trenutke, AlUla u Saudijskoj Arabiji je savršen beg od stvarnosti.

Skriveno u magičnim dinama AlUle, nalazi se novootvoreno odmaralište Banyan Tree. Inspirisano spokojnom dolinom Ashar koja ga okružuje, odmaralište svojim neverovatnim vilama poziva goste da u potpunosti urone u mirnu i mističnu pustinju AlUla.

Upravo u ovom drevnom okruženju Banyan Tree AlUla, pustinjsko utočište koje se sastoji od luksuznih vila, otvorilo je svoja vrata ovog vikenda, označavajući prvi ulazak održivog luksuznog brenda u Saudijsku Arabiju. Dizajnirane od strane AW² studija arhitekture i enterijera sa sedištem u Parizu, 47 vila sa šatorima i dva restorana raspoređeni su po prostranstvu od sedam jutara koje je okruženo stenovitim formacijama. Sa svojim zidovima od terakote i platnom u boji peska koje se prostire preko stambenih prostorija poput ogromnih suncobrana, vile se neprimetno uklopaju u pejzaž peščanih dina i planina, dok je postignut nemoguć podvig: istovremeno sve izgleda i futuristički i drevno.

Vile sa šatorima, od kojih najveća ima tri spavaće sobe raspoređene na pećinskih 250 kvadratnih metara kombinuje karakteristike koje su gosti očekivali od brenda Banyan Tree – ogromne, prozračne sobe, visoke plafone, izbor mekanih jastuka sa ​​elementima jedinstvenim za AlUlu. U vili ćete pronaći nameštaj po meri sa dizajnom inspirisanim Nabatejcima - zid za privatnost u obliku izrezanih dijamanata, tkani tepih pored kreveta sa motivima nalik natpisima, korpa sa voćem dobrodošlice i još mnogo toga.

Dok vile imaju svoje ognjište i privatne bazene sa osamljenim pogledom na dolinu Ashar, i dalje ćete biti očarani infinity kamenim bazenom odmarališta — koji je okarakterisan kao spokojni „komad vode“ smešten između vertikalne planine od peščara. U spa centru pored bazena, rituali obuhvataju kupke sa mlekom od kamile i ružama, dok obližnja pećina postavlja scenu za privatne tretmane spojene sa citrusima AlUla i arapskom kafom.

Prvo mesto svetske baštine Uneska u Saudijskoj Arabiji je čudo za sva vaša čula, od izuzetnih stenovitih formacija do tišine koja ga okružuje, a odmaralište Banyan Tree se pobrinulo da zadrži lepotu pustinje na umu svojim odabranim iskustvom. Prepustite se luksuzu koji zaslužujete tako što ćete iskusiti sve što Banyan Tree može da ponudi, uključujući prilagođene masaže u pećini, finu trpezu, zvučne kupke pod zvezdama i avanturističke izlete.

Prvobitno obuhvatajući 30 objekata u 12 zemalja širom sveta, Banyan Tree je odabrao čuda AlUle za svoju sledeću destinaciju, kao „zaštićenu destinaciju eko turizma.“ Odmaralište takođe crpi uticaje beduinske i nabatejske kulture i nasleđa. Tokom svog boravka u Banyan Tree AlUla, moći ćete da posetite istorijsko mesto Hegra, najveću zgradu sa ogledalom na svetu, Maraju, kao i da uživate u nekoliko avanturističkih izleta.

U Banyan Tree AlUla osećaćete se povezani sa generacijama putnika koji su dolazili u ovu pustinjsku oazu pre vas, dok sedite pod zvezdama, posmatrajući u neverovatnoj tišini kako vreme prolazi.

Cene u Banyan Tree AlUla počinju od 1.467 dolara po noći.

Luxury Experience