Bajkovito odmaralište u Kini

Više slika

Više slika

Smešten u Guilinu, čuvenom, idiličnom turističkom gradu, ovaj hotel će svakog svog posetioca navesti da mu se vrati makar još jednom…

U ovom delu Kine, klima je blaga i prijatna, sa bujnim drvećem i malenom rekom koja protiče kroz hotelsko imanje, nudeći neverovatno iskustvo smeštaja, gde je zbližavanje sa prirodom glavni cilj dizajna.

Ono što je posebno interesantno jeste činjenica da se istorija ovog hotela može pratiti unazad do antičke civilizacije – on predstavlja neku vrstu skrovišta sa širokim pogledom na okruženje i praktčnošću, istovremeno izbegavajući opasnost. Arhitekte koje su radile na njegovom redizajnu primenile su baš ovaj koncept, omogućavajući gostima da se zbliže sa prirodom.

Visina hotela podignuta je na pet metara, baš kako bi svaki gost mogao da uživa u neverovatnom pogledu. Istovremeno, svaka kućica na drvetu koja sačinjava hotel po visini je poravnata sa krošnjama drveća, zbog čega ćete ovde u svakom momentu imati osećaj kao da se sami, daleko od civilizacije, u sred džungle.

U ponudi je 13 luksuznih smeštaja, pri čemu svaki ima različitu formu, prostorije i oblike, sa površinom od otprilike 27 kvadratnih metara. Glavni prostor za aktivnosti nalazi se na prvom spratu, dok drugi nivo koristi trougaoni prostor kako bi kreirao idealno skrovište od svega, posebno namenjeno deci i njihovoj neogrančenoj mašti. U drugim jedinicama, dečja soba se nalazi na drugom spratu, dok se prvi koristi kao dnevni boravak i spavaća soba za odrasle. U ovom slučaju, površina je 45 m2.

Smeštajne jedinice tipa B i C imaju eksterijerni tobogan koji povezuje prvi i drugi sprat, što je još jedna tačka zabave za najmlađe, dok jedinice tipa D imaju krov od veštačke trske, sa oblinama i prirodnim osećajem, a jedinice tipa E koriste drvene letvice kao fasadu, ispresecane tako da kreiraju elipsu u unikatnom i dečjem stilu.

Duž vijugavih i fluidnih drvenih staza, možete pronaći smeštajne jedinice u različitim položajima, dok je istovremeno, drvena staza povezana sa drugim spratom glavne gostionice. Arhitekte su i u ovom delu kreirale dašak razigranosti, postavljajući tobogane, ljuljaške i druge zabavne sadržaje, uz šarmantni vrt i prostor za igru.

Ovde postoji i prostor za opuštanje i uživanje u pogledu, smešten među krošnjama drveća. Most koji spaja glavnu građevinu sa gostinjskim omogućava maksimalno oslobađanje prostora na tlu, smanjujući tako uticaj na okolinu i stvarajući slobodan panoramski vrt, koji uživa u hladovini i prirodnoj idili.

Luxury Experience