Armani otvara ultraluksuzni hotel u Saudijskoj Arabiji

Kada je u pitanju raskoš, kraljevina Saudijska Arabija nikada ne zaostaje, a to dokazuje i vest o debiju mega luksuznog hotela Armani u gradu Diradža.

Područje se reklamira kao sledeća kulturna destinacija i centar međunarodnog načina života, a luksuzni hotel će ga učiniti samo još popularnijim.

Projekat sprovode Armani Hotels & Resorts and Diriyah Gate Development Authority (DGDA), nalazi se petnaest minuta od Rijada na kulturno bogatom mestu i predstavljaće „novu interpretaciju Armani gostoprimstva, u dijalogu sa jedinstvenom arhitekturom i pejzažom mesta.“

Hotel koji je razvio Armani sa svojim internim timom za dizajn enterijera i nekoliko poznatih arhitekata će uključivati 70 luksuzno opremljenih apartmana i dva restorana. Takođe će imati spa centar, spa apartmane sa bazenima i flotu drugih sadržaja.

Pored ovoga, projekat će ponuditi 18 ekskluzivnih i luksuznih samostalnih stambenih jedinica sa ekstravagantnim enterijerima, bazenima, terasama i panoramskim krovovima. Komentarišući razvoj događaja, Đorđo Armani je u izjavi rekao: „Ovo je pionirski projekat nastao ponovnim otkrivanjem korena: dijalog između sadašnjosti i istorije koji smatram veoma fascinantnim. Armani Hotel Diriyah mi omogućava da izrazim svoju ideju o načinu života i gostoprimstvu na posebno suptilan način. Nakon što sam proslavio deset godina od otvaranja hotela Armani u Milanu i Dubaiju, spreman sam da prihvatim ovaj novi uzbudljiv izazov. Podstaknut sam ovom inicijativom i srećan što sam deo projekta tako velikog geografskog i kulturnog obima.”

Slično hotelima u Dubaiju i Milanu, hotelom Armani Diriyah će upravljati Emaar Hospitality Group.

Luxury Experience