Apartman Frenka Lojda Rajta u ovom hotelu u Tokiju dostupan je za 10.000 dolara po noći

Da bi proslavio „Wright Building’s 100th anniversary“, hotel Imperial nudi ekskluzivan boravak u apartmanu inspirisanom legendarnim arhitektom.

Frenk Lojd Rajt je bio fasciniran Japanom, a jedno od njegovih krunskih arhitektonskih dostignuća bio je svetski poznati hotel Imperial u Tokiju koji je završio 1923.godine.

U okviru proslave hotel otvara svoj apartman od 230 kvadratnih metara za posetioce za otprilike 10.850 dolara po noći. Iako samu sobu zapravo nije dizajnirao Rajt - debitovala je 2005. godine - ona ​​reprodukuje iste tepihe, nameštaj i osvetljenje koje je arhitekta dizajnirao prilikom izgradnje hotela, navodi se u saopštenju za štampu. Takođe, apartman pozajmljuje principe iz njegovih brojnih stambenih projekata širom SAD.

Smešten na 14. spratu, apartman gleda na slikoviti park Hibija i vrtove Carske palate. Apartman je opremljen dnevnim boravkom, trpezarijom i spavaćom sobom. Ako putujete sa više gostiju, dve povezane sobe koje se nalaze pored apartmana dostupne su uz dodatnu naknadu.

U paket je uključen doručak i dnevni koktel u Old Imperial Baru, koji takođe odaje počast Rajtovim arhitektonskim motivima, a možete se pridružiti tradicionalnoj japanskoj ceremoniji ispijanja čaja koja će se održati u hotelu. Ako želite da dobijete uvid u to kako je kompleks izgledao pre nego što je uništen, možete posetiti muzej Meiji Mura u Nagoji gde su izloženi originalni lobi, ulaz i reflektujući bazen - na sreću, spašeni su i rekonstruisani.

Apartman Frank Lloyd Wright (R) će biti dostupan za rezervacije od 24. januara 2023. do 31. marta 2024.

Luxury Experience