Aelia Resort: Stambeni kompleks na Kefaloniji izgleda kao iz bajke

Potpisano od strane L-Architects!

Odmaralište na plaži, koje je dizajnirao L-Architects, nalazi se u oblasti Livatos na Kefaloniji, u bujnom maslinjaku na pešačkoj udaljenosti od plaže Ai Helis i marine Agia Pelagia. Njegov centralni element je veliki bazen od 450m² oko kojeg je okupljeno devet apartmana.

Svi apartmani uživaju u pogledu i direktnom kontaktu sa vodom, dok je njihov poseban arhitektonski dizajn rezultat mnogih, različitih životnih scenarija koji se mogu razviti u tako bliskoj vezi sa vodom.

Kompleks se sastoji od pet stambenih zgrada, tri prizemne i dve dvospratne, raspoređenih oko bazena u obliku slova „C“, okrenutih ka moru koje se vidi u pozadini. Kompoziciju zatvara zajednička zgrada-pergola, koja funkcioniše kao bar. Njihov udoban raspored omogućava prirodi da prožima celinu, posebno deo oko bazena koji ostaje centralna tema.

Poseban element u konfiguraciji je zajednički ugrađeni dnevni boravak ispred šanka, koji je uronjen unutar bazena. Ideja o direktnom odnosu sa vodom karakteriše unutrašnji raspored prostorija. Svi kreveti imaju pogled na bazen, dok kade na otvorenom takođe imaju nesmetan pogled na vodu kroz strateški postavljene otvore.

Apartmani su dizajnirani u modernom stilu koji diskretno upućuje na lokalnu tradiciju kroz prirodne materijale i ručno rađene konstrukcije. Prirodni osećaj pojačavaju hrastovo drvo, upotreba bambusa i karakteristične lanene tkanine.

Kompleks se ističe kroz veoma razrađen odnos soba sa glavnim bazenom, obezbeđujući privatnost za stanare, dok arhitektonske opcije pomažu da se posetioci upoznaju sa posebnim prirodnim i kulturnim pejzažom ostrva.

Pogledajte galeriju da biste otkrili još fotografija odmarališta!