7132 Hotel – idealno mesto za luksuzni švajcarski alpski odmor

Gde se spajaju arhitektura, dizajn, gastronomija i wellness?

Otkrijte estetske i isceliteljske moći ugostiteljskog iskustva hotela 7132, prožete dizajnom i arhitekturom svetske klase, osvežavajućim spa tretmanima i izvanrednom kuhinjom.

Smešteno na vrhu malog sela Vals u švajcarskom kantonu Grison, nalazi se slikovito alpsko utočište koje pruža luksuzno i opuštajuće senzorno iskustvo usredsređeno na vrhunsku arhitekturu i dizajn, nagrađivanu gastronomiju i drevne wellness prakse termalnog kupanja. Nazvan po poštanskom broju grada, hotelski kompleks 7132 Hotel—sastoji se od 7132 Hotel 5S, 7132 House of Architects, 7132 Glenner, 7132 Thermal Baths i 7132 Gastronomy, koji uključuje italijanski restoran 7132 Da Papa i tri gurmanska restorana 71 Red, 7132 Blue Bar i fini restoran 7132 Silver sa dve Michelin zvezdice, koji vodi nemački glavni kuvar Mitja Birlo, jedno je od najinspirativnijih skrovišta koje Švajcarska može da ponudi.

„Poseta Valsu znači ostavljanje za sobom jednolične uobičajene rutine i doživljaj destinacije, hotela ili restorana na mnogo svesniji način“, kaže generalni direktor hotela 7132, Katrin Rufenaht.

„Trudimo se da sledimo filozofiju pažnje: pažnju usmerenu na detalje i pažnju usmerenu na posebnosti mesta. Pošto su hotel i terme usko isprepleteni sa istorijom i životom Valsa, naša glavna briga je da arhitekturu i usluge stavimo u ono što Vals čini jedinstvenim — idilično okruženje, arhaični alpski pejzaž, tradicija i prostor za vizije.”

Hotelska termalna kupatila 7132 nedavno su proslavila svoju 25. godišnjicu od prvog otvaranja za javnost 1996. Čuveni arhitekta Peter Cumtor, rođen u Bazelu, zadužen je za novi dizajn legendarnih termalnih kupatila. Zajednica Vals ima dugogodišnju tradiciju korišćenja prirodnih termalnih voda za lečenje oboljenja kao što su tuberkuloza i ekcem koja datira još od 17. veka. Od nekadašnjeg sanatorijuma do spa hotela sa pet zvezdica, domoroci su iz prve ruke bili svedoci strukturnih promena kroz koje je ova lokalna atrakcija prolazila tokom godina, postepeno prelazeći iz medicinske ustanove u opuštenu turističku destinaciju za ljubitelje zdravlja i ljubitelje arhitekture i dizajna jednako.

Napravljeno od sirovog betona i 60.000 ploča od Vals kvarcita, monolitno remek-delo je pohvaljeno od strane arhitektonskih kritičara širom sveta i dobilo je status zaštićene baštine samo dve godine nakon otvaranja, pretvarajući švajcarskog arhitektu u globalnu senzaciju.

Magija doživljaja sugestivnog planinskog pejzaža i prozračnog otvorenog neba iz otvorenog bazena od 36 stepeni Celzijusa u ranim jutarnjim satima ili kasno uveče i lutanja po tamnim kvarcitnim zatvorenim bazenima dok slušate njihove zvukove vode je nešto zaista bez premca. Vreme u termama staje, stvarajući posebnu sinergiju između moderne arhitekture i okolnog sveta prirode.

Nakon 2012. godine, nekoliko drugih prestižnih arhitekata je pozvano u Vals da doprinesu opusu od strane novog vlasnika hotela 7132, Rema Štofela, koji je od tada napravio sva neophodna ulaganja kako bi obezbedio suštinsko proširenje hotela.

Japanske legende Kengo Kuma i Tadao Ando, zajedno sa američkim moćnikom Tom Majnom, udružili su snage sa Peterom na realizaciji dizajnerskog hotela sa četiri zvezdice 7132 House of Architects. Četiri međunarodno poznata arhitekta oživeli su svoje kreativne vizije kroz dizajn 73 hotelske sobe.

„Želeli smo da imamo neke od najuticajnijih ličnosti dizajna i arhitekture zajedno na jednom mestu – u interakciji sa planinskim selom na način na koji to niko ne bi očekivao“, objašnjava Rufenaht.

Peter Cumtor je napravio deset soba u italijanskom sjaju sa različitim nijansama crvene, crne i žute, Kengo Kuma je pribegao japanskoj stolariji da dizajnira svoje 23 sobe kao udobne hrastove čaure, dok je njegov sunarodnik Tadao Ando odlučio da oda počast spokojnoj estetici Japanske čajdžinice kada je dizajnirao njegovih 18 soba. Kao vrhunac ovog velikog arhitektonskog projekta, Tom Majn dizajnirao je preostale 22 sobe od autohtonog drveta i lokalnog crnog kamena, postavljajući samostalnu jarko žutu tuš kabinu futurističkog izgleda u centar svake sobe.

Završna faza renoviranja hotela završena je 2017. godine preuređenjem glavne zgrade iz 1980-ih u 7132 Hotel 5S, superiorni hotel sa pet zvezdica koji uključuje tri spa apartmana, dvanaest spa deluks soba, tri penthaus apartmana od 90 kvadratnih metara koje je dizajnirao Kengo Kuma sa pogledom na živopisni snežni pejzaž.

Iskustvo pruženo u 7132 Hotel 5S je moderna verzija švajcarskog grand hotela – nema kompromisa u udobnosti za iskusnog međunarodnog putnika koji ceni lukusz, ali i jedinstveni  bezvremenski dizajn.

Luxury Experience