10 najboljih odmarališta i hotela na Havajima

Kada pomislimo na Havaje, u našim mislima su smaragdne plaže, nestvarni vodopadi, bujna vegetacija, divlji vulkani, prelepe devojke koje plešu okićene vencima cveća u suknjama od palminog lišća...

Uostalom, nemoguće je ne diviti se zajednici koja nas dočekuje sa osmehom i „lei“ vencima od svežih orhideja. Aloha duh je fundamentalan za Havaje, ukorenjen je u prošlost zemlje, kao i u genetski kod havajskog naroda.

Čim izađete iz aviona, apsolutno ćete znati da je ovo vrhunski ambijent raja. Havaji su glavna turistička atrakcija iz mnoštva razloga, uključujući svoje vrhunske plaže sa mekanim peskom, netaknute prašume i aktivne vulkane.

Svako na Havajima je prijateljski nastrojen i željan interakcije sa vama, a upravo će ta očaravajuća veza sa lokalnim stanovništvom probuditi vašu radosnu i nesputanu stranu. Ali lepota Havaja nije ograničena samo na plaže ili ambijent. Kako se dan završava, pojavljuje se jedno verodostojno čudo: zalazak sunca. Na kom god ostrvu da se nalazite, brzo ćete shvatiti da postoje zalasci sunca, a postoje i havajski zalasci sunca.

I ne zaboravimo na stari uticaj bogate polinežanske kulture sa veoma raznolikom kulinarskom scenom, zajedno sa mnoštvom vrhunskih odmarališta i hotela koji odgovaraju ukusu gotovo svakog turiste. Usput, možete pronaći malu kolibu u kojoj se služi najbolji hleb od banane na svetu, ali i luksuzan hotel od čije raskoši zastaje dan.  

Ako obiđete glavna ostrva Havaja, odmah ćete primetiti koliko su prepoznatljiva. Od ukupno osam ostrva, samo šest je dostupno javnosti, svako sa svojim nasleđem, veličanstvenošću i gastronomijom. Četiri najistaknutija i najnaseljenija ostrva Havaja su Oahu, Maui, Kauai i Veliko ostrvo.

Na osnovu toga, ne samo da se morate odlučiti za jedno od šest glavnih ostrva, već morate pronaći i odmaralište sa neophodnim vrhunskim sadržajima. Da bismo vam pomogli, izdvojili smo 10 najboljih odmarališta i hotela na Havajima koji se mogu pohvaliti svime što možete da poželite, a pre svega intimnom, privatnom atmosferom vrhunskog raskošnog utočišta.

Pogledajte galeriju fotografija i spremite se da ostavite svoje srce na Havajima!

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Luxury Experience