Raj na italijanski način

Više slika

Više slika

Ukoliko niste čuli za Polignano a Mare, verujte nam da ste mnogo toga propustili…

Ova destinacija sa ponosom nosi titulu jednog od najlepših mesta na italijanskoj obali. Nalazi se na samom jugu zemlje, u blizini grada Barija, a najlakši, i ujedno najinteresantniji način za posetu ovog mesta je brodom.

U ovom gradu postoje predivne plaže, starinske kamene ulice, mistične morske pećine i gradski trgovi, koji vas mame da ostanete što duže i otkrijete sve njegove tajne. Ovaj grad je nastanjen još od praistorije, a njegove pećine bile su dom ljudima još od doba neolita.

Iako će vam delovati da je ovo mesto poznati turistički centar, ono to ipak nije. Ovo je gradić sa mirnim tempom života, gde nećete sresti horde turista, već obično lokalno stanovništvo, koje uživa u svom tradicionalnom životu. U ovom gradu, sve se radi polako, sa uživanjem i guštom – od šetnje, do obroka i odmora.

Mesta koja možete istraživati ima više nego dovoljno, ukoliko pak dođe do toga das u vam plaže dosadile, što je praktično nemoguće. Plaže su veoma čiste i prefinjeno uređene, jer stanovnici ovog mesta vole i cene to što im je priroda pružila.

Pećine i litice u ovom gradu su zaista čarobne, a često su mesto održavanja Red Bul Cliff Diving takmičenja, tako da možete biti sigurni da ovde uzbuđenja nikako ne manjka.

Polignano a Mare je jedno od onih mesta za koja ne postoje dovoljno lepe i efektivne reči za opis, pa ćemo vam dati priliku da sami donesete svoj sud o njemu. Uživajte u našoj galeriji.

Luxury Experience