Portugalija proglašena za najbolju evropsku destinaciju

Čitaoci najpopularnijeg magazina o putovanjima na čitavom svetu, odabrali su Portugaliju kao jednu od najboljih zemalja godine, zajedno sa Indonezijom i Tajlandom…

Tokom samo jedne godine, Portugalija je skočila za 15 mesta na listi najboljih turističkih destinacija sveta, prema čitaocima Conde Nast Traveler magazinu. Sa osamnaestog mesta koje je zauzimala prošle godine, ovog puta Portugalija se našla na trećoj poziciji. Sa više od pola miliona turista, posetilaca i čitalaca iz čitavog sveta koji smatraju da je Portugalija najbolja evropska destinacija, Francuska, koja je bila najposećenija, nije dobila svoje mesto na listi dvadeset najboljih.

Ovog rangiranje nam pruža uvid u najbolje destinacije ovog trenutka, birajući najbolje male i velike gradove, kruzere, hotele, restorane, ostrva, resortove, spa centre i druge elemente putovanja.

Na listi najboljih, Indonezija, koja je na prvom mestu i Tajland, na drugom, jedini su koji prelaze Portugaliju, a prate je Šri Lanka na četvrtom mestu i Južna Afrika na petom.

Ukoliko niste sigurni zašto je to tako, verovatno će vam naša galerija otkriti barem jedan deo njene privlačnosti.