Maldivi ponovo otvoreni za posetioce

Život se iz dana u dan vraća u normalu, ili barem neko novo stanje koje ćemo verovatno u doglednoj budućnosti nazivati normalnim…

Otvaranje Maldiva za turiste, svakako nam vraća makar mali tračak nade u svakodnevicu koja je sumorna i siva. Čak 1.190 predivnih koralnih atola sačinjava ovu malenu zemlju, što znači da ćete, ukoliko je posetite, neretko biti u situaciji da budete sami na sopstvenom ostrvu. Prirodno okruženje Maldiva će vas oduševiti, bilo da tamo idete prvi put ili im se iznova vraćate – besprekorne peščane plaže, neodoljiva privlačnost kristalno čiste vode okeana i čist vazduh, samo su neki od elemenata u kojima možete uživati.

Posetoci koji žele da odu na Maldive ove godine, moraju znati da je stopa smrtnosti na tom lokalitetu 0.3 %, odnosno jedna od najnižih na čitavom svetu. Tome je svakako doprinelo ekstenzivno testiranje i značajno povećanje kapaciteta njihovih bolnica. Od 1.jula, Maldivi i njihovi Soneva Fushi i Soneva Jani resortovi će biti otvoreni za posetioce iz čitavog sveta, uz pridržavanje rigoroznim zdravstvenim i wellness standardima, u skladu sa naredbama vlade.

Kvalitetan, ali istovremeno oprezan odmor na Maldivima će početi čim sletite na slikoviti aerodrom. Svakog gosta će dočekati domaćin, koji će ga ispratiti do privatne lože gde će se uraditi test na Covid-19. Prisustvo maski će biti evidentno gde god da se okrenete, dok je za goste važna činjenica da će se osoblje brinuti za njih od prvog trena koji provedu na tlu Maldiva. Avioni i brodovi koji se koriste za transfer na Maldivima će se temeljno čistiti i dezinfikovati nakon svake upotrebe, dok će domaćini nositi maske i rukavice sve vreme.

Kada stignete u Soneva Fushi ili Soneva Jani, dobićete toplu dobrodošlicu, koja sada uključuje i vrećicu u koju ćete staviti svoje cipele. Potom, domaćini će vas ispratiti do vaše vile i zajedno sa vama sačekati rezultate testa na Covid-19, vodeći računa pritom, da je svaka vaša želja ispunjena.

S obzirom na to da ćete svoj prvi dan provesti praktično zatočeni u vili, dobićete 50 % popusta na cenu za jedno noćenje. U slučaju da se vaš rezultat testa vrati kao pozitivan, bićete izolovani u vili, što vam se u narednih 14 dana neće naplatiti.

Wellness je oduvek bio sama srž odmora u Soneva odmaralištima, a sada je u fokusu više nego ikada pre. Vaš odmor će biti ispraćen svakodnevnom proverom telesne temperature, dok će u samim odmaralištima biti prisutno i obučeno medicinsko osoblje, koje će vam biti na raspolaganju ukoliko se vaše zdravstveno stanje pogorša.