Luster zaleđen u istoriji

Stotinama godina unazad, kristali i facetirano staklo dobijali su svoje mesto u lampama i lusterima kako bi proizveli brilijantne refleksije i akcentovali njihovo dejstvo…

Do 18.veka, kristalni lusteri bili su inspirisani baroknim i rokoko formama, koje i dan danas povezujemo sa tradicionalnim komadima koji krase velelepne vile. Ipak, moderni dizajneri kristal i staklo posmatraju iz sasvim drugačijeg ugla, proizvodeći kreacije sa sličnim svetlucavim efektima u svežim i neočekivanim formama. 

Luster koji vam predstavljamo dizajnirao je arhitekta, što se moglo pretpostaviti zbog aranžmana nalik neboderima od čistog stakla. Danijel Libeskind i njegov ultramodernizam predivno akcentuju svaki enterijer, okrećući leđa konvencijama na koje smo inače navikli. Ime ovog lustera je The Ice Chandelier, a on sadrži staklene ćelije pravougaonih formi, koje su kreirane baš tako, zarad stvaranja zaleđenog efekta.

Stakleni komadi povezani su sa trougaonom osnovom, a mogu biti aranžirani u grupe kako bi se kreirale glomaznije instalacije svetlosti. Stakleni elementi delo su staklara iz Češke Republike, brenda Lasvit.

“Uvek sam zahvalan kada mogu sarađivati sa stručnjacima čija ekspertiza potiče od vekova tradicije, inteligencije i umetničke ambicije, a koji su ipak voljni da eksperimentišu i rade stvari drugačije kako bi realizovali moje ideje”, izjavio je Libeskind.