Lampa TX1 podsetiće vas na starinske satelitske antene

Na tržištu su dostupne različite opcije osvetljenja, a uz jaku konkurenciju među dizajnerima, često je teško razlikovati koji je najbolji izbor za vas.

Međutim, s vremena na vreme neki proizvodi nadmašuju druge dizajnom i funkcionalnošću. Jedan takav predmet koji se doslovno i figurativno ističe među ostalima je lampa TX1.

TX1 nam donosi Marko Gilarduči, izvršni direktor Martinelli Luce. Da biste osvetlili zatamnjene uglove vašeg doma, lampa vam je na usluzi sa svojim višenamenskim karakteristikama i pogodna je za kancelarijsko i kućno okruženje.

Telo lampe sadrži reflektor koji je u obliku diska i cilindričnu osnovu koja podržava disk. Ova dva elementa su povezana sa dva tanka kraka koji čvrsto drže disk. Reflektor je okrenut prema gore i blago je nagnut. Ima sličnost sa starinskim satelitskim antenama koja smo ranije imali u svojim kućama. Reflektor je odgovoran za emitovanje svetlosti i može se lako postaviti bilo gde od noćnog stočića do vašeg kancelarijskog stola.

Reflektor je napravljen od obojenog aluminijuma i deluje kao da visi u vazduhu dok svetlost proizvodi cilindrična baza. Lampa je projektovana da emituje svetlost kroz reflektor, koji se može orijentisati u bilo kom smeru, kako bi usmerila meko svetlo u željenom smeru.

Sijalice su dostupne u dve verzije: verzija sa LED svetlom i podesivo belo LED svetlo. Verzija LED sijalice funkcioniše sa napajanjem integrisanim u kućište lampe, ali u slučaju podesivog belog LED svetla, lampa se može zatamniti preko aplikacije Bluetooth. Osim toga, TX1 takođe je dostupna u dve različite veličine - „standard“ verziju koja se može postaviti na pod i „med“ verziju koja će se koristiti kao stona lampa.