Lampa "Cono" osvaja LIT Lighting Design nagrade za 2023. godinu

Više slika

Više slika

Catellani & Smith zaključuje 2023. godinu osvajanjem nagrade LIT Lighting Design Awards za lampu "Cono", koja zahvaljujući svojem skulpturalnom dizajnu i karakterističnoj tehnologiji spada među dobitnike u kategoriji "Dizajn svetla godine 2023".

Svake godine, LIT Lighting Design nagrade slave kreativnost i inovaciju najboljih proizvoda i dizajna u industriji osvetljenja, koje ocenjuje žiri sastavljen od stručnjaka uključujući uticajne ličnosti u dizajnu osvetljenja, akademike, predstavnike medija i druge iskusne profesionalce.

Pobeda "Cono" je dodatno učinjena još posebnijom nagradom, ovog puta za zidnu lampu "Sfera", koja je dobila Pohvalu u kategoriji "Dizajn svetlosnih proizvoda".

"Cono" se ističe svojom elegantnom cevastom strukturom sa karakterističnim oblikom kupe i impresivnom visinom od preko dva metra, čineći ovu lampu pravim skulpturalnim delom u svetlu. Na oba kraja, "Cono" ima različite izvore svetla. Glavni izvor, koji se sastoji od visokoefikasnog COB LED-a i asimetrične sočnice, nalazi se na vrhu lampe, šireći svetlo prema plafonu i zidu, dok 1W LED stvara suptilan trag svetla sa donjeg kraja lampe.

Ono što čini "Cono" još posebnijim je izbor njegove završne obrade - uvek ručno rađene - koja kombinuje svetlu nijansu plave sa zlatno obojenim listom koji prekriva nepravilnu unutrašnjost lampe.

Luxury Experience