Shelly - nova lampa sa potpisom Dime Loginova

Dima Loginov je jedan od onih dizajnera koji već duže vreme aktivno sarađuje sa vrhunskim evropskim brendovima. Njegov portfolio obuhvata nameštaj, lampe, aksesoare, a nijedna velika međunarodna izložba nije potpuna bez njegovih premijera. Među najnovijim projektima je nova lampa koju je Dima dizajnirao za Solaris.

Solaris je globalna platforma koja razvija rešenja za održivu reciklažu i ponovnu upotrebu i sarađuje sa zvezdama dizajna u proizvodnji dizajnerskih proizvoda napravljenih od recikliranih materijala. Među onima koji su sarađivali sa ovim brendom je i Karim Rašid, a timu se nedavno pridružio i Dima.

„Pre nekoliko godina počeo sam da radim sa jednom kompanijom u Švedskoj na projektu za lampu koja bi bila napravljena od plastike iz okeana. Projekat nije bio lak i u nekom trenutku sam već bio očajan, misleći da ništa neće uspeti. Danas je lampa spremna i mogu sa ponosom da vam predstavim Solaris. Naravno, ovo je mali korak po pitanju čišćenja zemlje od otpada, kap u moru, ali za mene je ovo veoma važan korak i sav prihod će ići na razvoj ovog projekta."