Croma: futuristička lampa koja tumači moć muzike

Dizajner Luka Niketo je zajedno sa brendom Lodes osmislio dizajnersku lampu Croma kao omaž kratkoj i intenzivnoj muzičkoj noti, koja je sposobna da promeni ljudsko raspoloženje, u samo jednoj osmini.

Baš kao što se osmine note koriste u muzici da daju „boju“, veću raznolikost i melodijsku fluidnost kompozicijama, na isti način dizajnerska lampa Croma omogućava prilagođavanje intenziteta osvetljenja kako bi se stvorila željena atmosfera.

Za razliku od klasičnih podnih svetiljki koje se otvaraju na vrhu, venecijanski dizajner, okreće telo lampe da bi napravio vitak objekat i dizajnira novi način raspršivanja svetlosti u savremenim okruženjima.

Ovde se spajaju tehnologija, performanse i estetika u službi lepote. Prsten pozicioniran na sredini lampe omogućava paljenje i gašenje svetla. Sa funkcijom podešavanja inteziteta svetla "od zatamnjenog do toplog" moguće je istovremeno kontrolisati i temperaturu boje i intenzitet. LED izvor svetlosti, skriven od pogleda, projektuje široke snopove svetlosti koji osvetljavaju zid prema plafonu.

Lampa Croma dostupna je u četiri različite završne obrade. Bronzana i zelena su dve varijante sa ombre metalik efektima, koje je uveo Lodes i poboljšane vibracijom boje koja ide od bronze do nikla i od zelene do crne. Dve mat nijanse, u beloj i crnoj, imaju teksturiranu završnu obradu koja bi dobro odgovarala svakom stambenom i poslovnom okruženju. 

Luxury Experience