Dior je predstavio kolekciju nameštaja za eksterijere u stilu Luja XVI

Tokom proteklih nekoliko godina, videli smo kako legendarna modna kuća uspešno dizajnira predmete za dom lansiranjem gotik kolekcije za Noć veštica, zajedno sa prilično neočekivanim kolekcijama posuđa i funkcionalnim setom za baštovanstvo. Prošle godine smo čak videli da se Dior udružuje sa Vespom dokazujući jednom za svagda da zaista nema mnogo toga što Dior ne može dodirnuti i pretvoriti u pravo remek delo.

Sada je čuvena modna kuća debitovala novom kolekcijom baštenskog nameštaja koja je inspirisana pariskom kafe kulturom.

Ovo nije prvi put da Dior kreira nameštaj. Poznati brend je ranije sarađivao na nizu kolekcija nameštaja sa francuskim industrijskim arhitektom i dizajnerom Filipom Starkom, kreirajući italijansku aluminijumsku reinterpretaciju klasične „Medallion“ stolice, pod nazivom „Miss Dior“.

Za ovu novu kolekciju, Dior sarađuje sa francuskim dizajnerom Semom Baronom, dobitnikom nagrade Grand Prix de la Création de La Ville de Paris otkrivajući mnoštvo ekskluzivnih komada nameštaja. Kolekcija nameštaja za eksterijere proizvedena je u Francuskoj i sastoji se od stolica i fotelja koje dočaravaju ovalni oblik stolice ‘Medallion’, koja je postala simbol stila Luja XVI, i bila je komad koji je Kristijan Dior koristio stalno za sedenje gostiju na svojim modnim revijama.

Kolekcija takođe sadrži okrugle i kvadratne stolove izrađene od zelenog metala koji upotpunjuju novu kolekciju nameštaja. Ovalni oblici stolica i fotelja su ispunjeni rešetkastim metalom, koji se pojavljuje i na površinama stolova.

Nova Dior kolekcija nameštaja za eksterijere može se naći u „La Patisserie Dior“ i Dior kafićima širom sveta, a komadi su takođe dostupni u prodavnicama i u odabranim Dior buticima.

Luxury Experience