Filip Stark predstavlja svoju viziju Dior Louis XVI Medallion stolice

Za Salone del Mobile 2022, Dior po prvi put udružuje snage sa Filipom Starkom i pozvao ga je da reinterpretira ikonični simbol: stolicu Medallion.

Ovaj međunarodno poznati dizajner, poznat po svojim vizionarskim i poetskim delima, kombinuje osnove legendarne kuće Dior sa savoir-faire koji pomera granice izvrsnosti.

Za Dior je osmislio stolicu pod nazivom Miss Dior, posvetu određenoj vrsti ženstvenosti, prožetu smelom elegancijom. Vođen „passion du minimumom“, on je do krajnosti oplemenio strukturu čuvenog sedišta, tražeći apsolutnu čistoću njegove siluete, još više naglašenu lakoćom aluminijuma.

Miss dior stolica

Stolica će debitovati u eteričnom i pećinskom pozorištu ispod milanske Palazzo Citterio, kultnog zdanja iz 18. veka koje se nalazi u srcu grada. Predstavljena su tri  modela, jedan sa uobičajenim naslonima za ruke, jedan bez ijednog, a poslednji sa samo jednim naslonom za ruke. Da bi odgovarala luksuzu događaja, stolica će biti predstavljena u poliranom ili satenskom crnom hromu, ružičastom bakru i zlatu. „Izbor aluminijuma je bio očigledan: to je plemenit materijal, rezultat muške inteligencije: reciklirajući i veoma lagan“, rekao je dizajner. U međuvremenu, privukao ga je bakar blede ružičaste boje zbog njegove mekoće, crni hrom kao zagrljaj tehnologije i zlato zbog njegovih svetih konotacija.

Filip Stark dizajnira za Dior

Komentarišući reinterpretaciju, Filip Stark je rekao: „Neki su celog života tražili malu crnu haljinu, a ja sam oduvek sanjao o savršenoj maloj stolici. Ova ikona savršenstva jasno postoji u obliku stolice Louis XVI Medallion i njenog magičnog ovala, koji je jedan od simbola kuće Dior. Sve me je uvek vraćalo na ovu stolicu.”

Luxury Experience