White Lotus – fantastični projekat Officine Gullo brenda

Više slika

Više slika

Veličanstveni dom, smešten u sugestivnom pejzažu alpskih planina Apuan blizu Pietrasante, domaćin je najnovijem projektu Officine Gullo…

Kuhinja po meri je dizajnirana, napravljena u potpunosti od biserno belog emajliranog nerdjajućeg čelika i ukrašena sofisticiranim finišima od patiniranog mesinga. Vlasnica – strastvena kuvarica – želela je mesto gde će zabavljati svoju porodicu i prijatelje, u najintimnijim trenucima i uz hranu, ali koje takođe može da ugosti i veće prijeme, pružajući svu potrebnu profesionalnu kuhinjsku opremu.

Kuhinja je stoga dizajnirana da zadovolji obe ove funkcije, a rezultat je topao enterijer sa bezvremenim dizajnom koji zadržava profesionalne performanse ugostiteljske kuhinje. Veliki prostor je podeljen na dva područja, svako sa specifičnom funkcijom. Prvi deo, za kuvanje i pripremu hrane, obuhvata kuhinjsko ostrvo, linearno zidno rešenje, i prostor za pranje sa velikim frižiderom pored. Šporet ima indukcionu ploču i, u donjem delu, profesionalnu električnu rernu. Prostor za kuvanje je upotpunjen panelom od nerdjajućeg čelika i profesionalnim aspiratorom iznad ploče za kuvanje.

U sredini ovog područja, nalazi se veliko kuhinjsko ostrvo sa stolicama i nekoliko jedinica za skladištenje - mestom okupljanja za porodicu i udobnim prostorom za pripremu i kuvanje hrane. Drugi deo je dizajniran za skladištenje hrane i smeštaj nekoliko profesionalnih aparata. U njemu se nalaze dva ostavna ormara sa dvostrukom dubinom, nekoliko vrata, fioka i staklenih panela, i dve multifunkcionalne rerne, aparat za kafu, fioka za zagrevanje i frižider za vino. Ovaj deo je upotpunjen još jednom manjom sudoperom.

Kuhinja je dizajnirana da ispuni želje i navike klijenta, pored uključivanja najboljih profesionalnih uređaja za hlađenje i kuvanje. Jedan od glavnih ciljeva kompanije je da stvori "restoran u domu", omogućavajući klijentima da kod kuće kuvaju na isti način na koji to rade kuvari u svojim restoranima. Svi elementi za kuvanje su sposobni za profesionalne performanse prema principima kućne ergonomije, da se koriste kod kuće, svakodnevno, uz najveći komfor i praktičnost.

Luxury Experience