Vizija elegancije: kuhinja u ponoćno plavoj nijansi

Svakome od nas se desilo da prospe čašu vina na kuhinjski pod i sa izrazom užasa na licu posmatra kako tamno crvena tečnost prekriva svaki pedalj ove dragocene prostorije…

Verovatno ste barem jednom ostavili sos od paradajiza da se krčka malo duže nego što bi trebalo i zatekli njegove fleke tri metra udaljene od šerpe. Sasvim sigurno vam je nekada negde kapnuo sos koji se teško skida, ili pak ulje, kafa ili nešto slično. Bez obzira na to sa kojim od ovih scenarija se možete povezati, sigurni smo da ste na ovaj teži način naučili vrednost kuhinjskih površina koje se lako održavaju.

Ipak, ako ste kojim slučajem mislili da kupovina takve kuhinje znači da ne možete odabrati moderni dizajn koji sadrži luksuzne materijale, moramo vam odmah reći da grešite. Proizvođač kuhinja po meri, TM Italia, predstavio nam je samostojeći kuhinjski sistem koji izgleda kao predivni komplet ormara i kredenaca, koji je pogodno nazvan po modnoj dizajerki, Mijuči Pradi.

Ovaj kompaktni sistem dizajniran je tako da se uklopi sa ostatkom enterijera, umesto da se od njega izdvaja, sa elegantnim nijansama tamno plave boje i akcentima u tonovima roze zlata. Samostojeći dizajn inspirisan je tradicionalnim kredencima i vitrinama, ali je svakako modernizovan jednostavnim siluetama.

Sistem se sastoji od dva ormara i dva kuhinjska ostrva, pri čemu je svaki komad izdignut od zemlje roze zlatnim nogarama zarad laganog izgleda, koji se kilometrima udaljava od teških i kabastih ugradnih konstrukcija koje su moderne u poslednjih nekoliko decenija. Ormari vam nude sasvim dovoljno prostora za skladištenje posuđa, tanjira, vinskih flaša i drugih kuhinjskih potrepština, kao i ugradnih aparata, poput konvekcijske rerne u istoj nijansi plave. Mašina za sudove, frižider i zamrzivač su prikriveni na sličan način.

Kuhinjska ostrva pokrivena su Pirgon kamenom sa gornje strane, a sadrže sudoperu i šporet skriven ispod dve klizne daske. Interno LED osvetljenje automatski se aktivira kada su vrata ostrva otvorena, dok su fioke postavljene tamno plavom tkaninom. Miele jedinica vinskog podruma sa hladnjakom će sva vaša vina čuvati na optimalnoj temperaturi, dok ćete sve otpatke moći da odložite unutar skrivene pregrade, daleko od vašeg pogleda.

“Miuccia kuhinja obavijena je velom misterije ponoćno plave boje, dragocenošću roze bakra i solidnošću Pirgon kamena, što je sve predivno kombinovano u neo-deko interpretaciji savremenog prostora. Jednostavnost njenih čistih formi obogaćena je prefinjenim incizijama površine i ručkama od roze bakra, koje joj podaruju eleganciju u čitavoj kompoziciji”, objašnjavaju dizajneri.

Na kraju, možemo još reći da ovu kuhinju možete kupiti putem sajta ovog brenda, a dodatne informacije su vam dostupne na zahtev.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Living