Veličanstvena kuhinja sa potpisom Karima Rašida

Savremeni dizajn, esencijalni volumeni, prefinjeni materijali i boje koje sugerišu na svežinu – to su glavni elementi Karan kuhinje, koju je Karim Rašid dizajnirao za brend Rastelli…

Ona predstavlja poziv za uživanje u srcu jednog doma, u okruženju esencijalne forme i lepote. Kao versatilni model, Karan odgovara na različite potrebe, bilo da ih diktira vaš stil, ukus ili prostor u kom se kuhinja nalazi. Širok katalog nudi sasvim različite kompozicije, sa ostrvima koja su okarakterisana sinusnim i ergonomskim linijama, koje su sada rigoroznije i racionalnije. Među brojnim opcijama, moguće je odabrati i nešto tradicionalnije projekte, kojima ćete moći da prilagodite kuhinju modulima, zidnim ormarićima i poluostrvima.

Upravo to je slučaj sa staklenom kompozicijom, u kojoj ekstremno minimalistički stil dobija poboljšanje u formi originalnih nota boja. Zidna jedinica se sastoji od serije modula i zidnih ormarića sa aluminijumom i uramljenim, mat vratima. Beli moduli i zeleni detalji na zidnim ormarićima kreiraju delikatni kontrast koji naglašava trezvenost forme.

Radna površina od Coriana isprekidana je samo kako bi se napravilo dovoljno prostora za grejne ploče i sudoperu. Sto za užinu kreiran je od drveta, a podjednako je upotrebljiv kao i pravi trpezarijski sto, kreirajući poluostrvo sa prostranim modulom. Kompozicija je takođe akcentovana ormarom koji je dobio klizna vrata lakirana mat belom bojom.

Čak i u najjednostavnijoj i najesencijalnijoj verziji, Karan predstavlja snažni vizuelni uticaj, naglašavajući svoju sposobnost regeneracije i adaptacije potrebama tržišta.