J.Corradi Country asortiman idealan je za gurmane – imaćete priliku da otkrijete stare tehnike pripreme hrane, sa rernom koja radi na drva i gornjom pločom od livenog gvožđa. To su dva neverovatna alata, koja imaju neverovatan šmek kada se greju drvima, dok postoji i mogućnost rada na struju ili gas, što je pogodno za letnji period, ili ona moderna i kompleksna jela…
Kako vam pomaže u pripremi izvrsnih jela, Country asortiman će ugrejati celu vašu kuću. Kako bi nam pokazali kvalitet svojih proizvoda, oni su pozvali pravog stručnjaka, koji je dao svoje komentare. U pitanju je čovek po imenu Bepe, koji je verni fan lokalne kuhinje Puglia regije, koji živi u velikom stanu, gde često priprema fascinantna jela. Kako on kaže, šporet koji radi na drva je i dalje najjača povezanost između njega i njegove domovine, i po njegovom mišljenju najbolji je za pripremu obroka, jer oni tako dobiju neku iskru uspomena, ljubavi i sećanja, dok vašem stanu daju miris i arome koje vas podsećaju na detinjstvo.
On je rekao da voli čvrste i otporne materijale, ali i da obraća pažnju posvećenu detaljima. Za njega, idealan šporet mora da ima prijatnu estetsku stranu, izdrživost i kvalitet. Rerna koja se greje drvima, je njegov omiljeni deo ovog asortimana. Njemu je potrebna velika rerna, a ova ima zapreminu od 58 litara. Kako on kaže, hrana spremljena u ovoj rerni ne može se porediti sa onom koja je pripremljena u električnoj. Hrana jednostavno dobije više aroma, jer je toplota okružuje sa svih strana, umesto napadanja samo sa jedne, što osigurava vrhunske rezultate. Iako su mnogi u zabludi, tačnije misle da se temperatura u ovakvoj rerni ne može kontrolisati, ovaj vrsni kuvar nam otkriva da je to njemu veoma lako.
Ploča od livenog gvožđa je idealna za pripremu hrane kada je ugrejana – možete lako pripremiti jelo koje se brzo spremna, dok uz malo adaptacije možete svoj šporet pripremiti za dugotrajno kuvanje i pripremu bilo kog sosa, pirinča ili bilo kog drugog jela.
Bepe takođe ceni uštedu energije koju mu ovaj asortiman pruža. Dok pripremate svoja jela, vi u isto vreme grejete svoj dom. Uz malo prilagođavanja, možete grejati čitav svoj dom ovim sistemom, ne samo prostoriju u kojoj se nalazi. Potrošnja drva u ovom šporetu je dosta niža u odnosu na klasične modele – treba dodati ogrev na praktično svakih šest sati, dok je održavanje sasvim jednostavno.