Svedeni i bezvremenski dizajn za novu kreativnost u kuhinji

Superiorna funkcionalnost kuhinje Atelier kompanije Abimis igra glavnu ulogu u elegantnom domu u Esteu.

Savremeno raspoloženje i sofisticirana atmosfera čine ovaj privatni dom u blizini Padove zaista posebnim, dok u njemu, dekoracija, akcentni komadi i sitnice koji ga definišu, stvaraju fascinantan stilski efekat, koji ukazuje na osećaj dobrodošlice.

Počevši od kuhinje koja sadrži veliku, svetlu trpezariju koja se otvara prema dnevnoj sobi, svaka pojedinačna prostorija je osmišljena i dizajnirana tako da garantuje maksimalnu udobnost i domaće blaženstvo.Ovde dosad neviđena verzija Atelier-a montirana na zid stvara stil i funkcionalni kontinuitet sa ostatkom kuće, dok njena posebna konfiguracija naglašava vrednost čina kuvanja u svim fazama i nudi ne samo novu kreativnost, već i nova sredstva za prilagođavanje savremenim kuhinjskim prostorima.

Kuhinja je u potpunosti konstruisana od nerđajućeg čelika, biološki neutralnog metala koji ne ispušta nikakve supstance na hranu, otporan je na koroziju, i sposoban da izdrži temperature do 500 ° C i 100% se može reciklirati - zajedno sa potpuno proizvodnjom po meri, ne samo u pogledu dimenzija, već i u pogledu zahteva i kretanja korisnika, ona sadrži jedinstvene detalje, karakteristike i inovativnu opremu, koja se tradicionalno koriste u profesionalnim kuhinjama restorana.

Atelier, u orbitalno poliranoj završnoj obradi i sa udubljenim postoljem od sjajnog nerđajućeg čelika, koji čitavom bloku daje izvanredan „plutajući“ izgled, zadržava tipična kvadratna vrata i jednostavan, ali upečatljiv i formalan dizajn, u kombinaciji sa karakterističnim ergonomskim ručkama kultne Ego kuhinje. Kuhinja je upotpunjena nizom visokih jedinica - sa vratima koje su okarakterisane mat crnim lakom, ugradnom bazom ponovo u sjajnom sjajnom nerđajućem čeliku i Ego ručkama - sa frižiderom, rernom i odeljcima za odlaganje hrane i posuđa, koji dopunjuju kuvanje i područja za pranje.

Pristup Abimis brenda zasnovan na izradi po meri, sa prilagođenim dizajnom kuhinja i iskustvom brenda u obradi nerđajućeg čelika, otkrivaju se u ovom kontekstu ne samo u bloku i visokim jedinicama, koji su u potpunosti napravljeni da odgovaraju potrebama vlasnika, već i u konstrukciji velikog trpezarijskog stola u industrijskom stilu: ploča stola od punog drveta u stvari je podržana uz pomoć dva impresivna elementa od nerđajućeg čelika. Savršen primer kako dva estetski kontrastna materijala mogu stvoriti visok scenski uticaj.

Kuhinju Abimis takođe upotpunjuje A_ccessori, linija modularnih, multifunkcionalnih predmeta - napravljenih od čelika, bukovog drveta i borosilikatnog stakla - stvorenih da ponude dodatne alate za one koji žele da kuvaju kod kuće poput profesionalnog kuvara.

Atelier kuhinju pretvara u funkcionalno, gostoljubivo, svestrano i ... kreativno mesto, garantujući maksimalnu higijenu i sigurnost kao i uvek.

Foto: Matteo Cirenei

Projekat: Arhitekta Lisa Corte