SIPARIO – umetnost kuvanja u centru pažnje

Makio Hasuike i projektni tim brenda Aran Cucine, redefinisali su nekoliko elemenata i završnih detalja kuhinje Sipario, modela koji potpisuje ovaj japanski dizajner…

Kao što je to slučaj sa bilo kojim pozorišnim delom, Sipario se sastoji od nekoliko “uloga”. Tu je kuhinjsko ostrvo koje je dostupno u različitim finišima, uključujući Solid Surface i ergonomski i higijentski čelik, a koje može igrati ulogu radne površine ili stola oko kog se porodica okuplja. Obogaćeno otvorenim modulima ili staklenim policama, vratima ili organizovanim fiokama, ostrvo postaje scena svih gestova i pokreta, koji su ujedno protagonisti kuhinjskog okruženja.

Takođe, zidna jedinica koja je deo ove kuhinje, može biti podešena za pripremu ili fazu pranja. Njena dugačka gornja površina od nerđajućeg čelika sadrži sudoperu sa jedne strane, sa kanalom i postoljem za aksesoare, dok se sa druge strane nalaze gasne ringle i gril od livenog gvožđa. Otvoreni elementi i otvorene zidne jedinice u prvi plan stavljaju sastojke, pribor za jelo i kuvanje, čineći prostor daleko racionalnijim i funkcionalnijim.

Kako bi se kompletirao ekstremno esencijalni dizajn kuhinje, koja se može prilagoditi svim potrebama, u ponudi su Totemi, odnosno veliki, samostojeći modularni elementi, koji mogu biti kreirani kao kristalni ormarići ili prostor za ugradne elemente.

Na kraju, tu je i BIS sto, koji je u isto vreme trpezarijski i radni, a koji poseduje neverovatnu funkcionalnost.

Sipario kuhinja je projekat dva velika imena u svetu dizajna, koja u svojoj srži, kao što smo već navikli kada govorimo o Aran Cucine kompaniji, ima ljude. Ovaj koncept je najbolje opisan rečima dizajnera koji ga je kreirao, a koji nam govori priču o svom delu sledećim rečima: “Kao u drami, umetnost kuvanja stupa na scenu. Predstava počinje, a publika ima ulogu protagonist i učestvuje u pripremi, kuvanju i degistaciji”.