Sipario - kuhinja kojom vladaju minimalizam i elegancija

Makio Hasuike, koji je dobio nagradu Compasso d'Oro, sarađivao je sa istraživačkim i razvojnim timom ARAN Cucine u dizajniranju kuhinje Sipario...

Ovaj model je sada postao „ideal“ reda i racionalnosti među različitim predlozima koje kompanija nudi. Zapravo, kuhinja na prvi pogled uspeva da prenese suštinu japanskog dizajna zahvaljujući svojoj skladnoj, uređenoj i suštinskoj slici.

Stoga, fokusirajući se na racionalan prostor u kojem su svi elementi savršeno međusobno uravnoteženi, Sipario se razvija u uvek linearnim, minimalnim, funkcionalnim konfiguracijama. Kombinacije jedinica i završnih obloga međusobno se razlikuju kako bi se omogućio visok stepen prilagođavanja, sve do moguće veze između klasičnog i savremenog stila.

Verzija sa laganim vratima od oraha Canaletto i zidnim ormarima od čelika i kristala je jedan takav primer. Tradicionalno drvo odeva izuzetno bitne jedinice: s jedne strane, viseće osnovne jedinice su vrlo neobične, s druge strane, klasičnije visoke jedinice su velike i prostrane i mogu biti opremljene unutrašnjim policama i kućnim aparatima.

Zidni ormari uključuju staklene police i veliki modul koji dolazi sa jednim čeličnim vratima: zahvaljujući mnogim potpornim nosačima i lakoći materijala, možete aktivirati mehanizam jednostavnim dodirom koji olakšava procese otvaranja i zatvaranja. Totemi su takođe zanimljivi: samostojeći modularni elementi, podesivi prema vašim potrebama, podržani metalnom konstrukcijom kreirani su u završnoj obradi Testa Di Moro.

Čak i u svom najklasičnijem rasporedu kuhinje, zbog izbora i kombinacije materijala, Sipario ne gubi sopstvenu orijentalnu privlačnost, i nastavlja da govori o idealu reda i savršene harmonije, čak i u savremenijim domovima.