Sinterovani kamen: Materijal za kuhinjske ploče sa jedinstvenim svojstvima

Više slika

Više slika

Kada dizajniramo svoje savršene kuhinje iz snova, želimo da one ispune brojne uslove koje pred njih postavljamo...

One moraju biti funkcionalne, estetski zadovoljavajuće i dugotrajne. Kuhinja koja ostaje savršena, kao prvog dana, može biti kreirana zahvaljujući sinterovanom kamenu, novom materijalu koji je odnedavno prepoznat od strane Evropske komisije, kroz dodelu CE oznake. Lapitec, kompanija koja proizvodi istoimenu površinu, nosilac je ovog materijala napravljenog od mešavine 100% prirodnih mineralnih prahova bez dodavanja pigmenata ili mastila, podvrgnutog procesu vakuum vibro-kompresije i visokotemperaturnog pečenja (sinterovanja). Tokom ovih koraka, prahovi se kompaktiraju bez upotrebe lepkova ili smola, što rezultira velikim pločama (do 1540 mm x 3440 mm, u debljinama od 12, 20, ili 30 mm) pogodnim za kuhinjske pultove, vertikalne površine i druge unutrašnje i spoljašnje primene.

Lapitec je dostupan u nizu boja inspirisanih prirodom, od bele do crne, sa raznim nijansama sive i braon, kao i nekim jedinstvenim nijansama koje karakterišu kontrastne neredovne vene. Boja ploča, koja proističe iz mešavine minerala a ne dezeniranja, ostaje konzistentna kroz celu debljinu ploče, što znači da je hromatski efekat prisutan čak i na ivicama i ostaje konzistentan u slučaju procesa kao što su rezanje, bušenje ili glodanje.

Gladak, mat, sjajan ili sa različitim stepenima hrapavosti, materijal se može prilagođavati u pogledu završne obrade, i u svakom slučaju ostaje bez površinskih pora, što je karakteristika koja osigurava higijenu i lakoću čišćenja, čineći ga pogodnim za upotrebu u kuhinjskom sektoru. Otporan je na mrlje, toplotu i temperaturne fluktuacije. Štaviše, može se prilagoditi tako da uključuje tehnologije ispod pulta kao što su touch kontrole ili zagrejane i rashlađene površine.

Konačno, Lapitec takođe nudi u svom katalogu Orion, kolekciju integrisanih sudopera sa savršenim uklapanjem boja, i Lapitec Chef, patentirani šporet kompanije, potpuno nevidljiv i upravljiv posebnim podmetačima od prehrambenog silikona, koji, kada se uklone, ostavljaju površinu slobodnu za bilo koju drugu aktivnost, od pripreme hrane do posluživanja, rada i razgovora.

Luxury Experience