Potpuno sakrivena Warendorf kuhinja

Na prvi pogled, sve izgleda kao još jedan običan zid sa ormarićima i pregradama, dok samo jedan pritisak dugmeta otkriva popuno novu sakrivenu funkciju.

Nemački proizvođač Warendorf u svojoj ponudi ima specifičnu vrstu sakrivene kuhinje koja za vreme kada nije u upotrebi, uspešno „glumi“ običan zid sa policama. Uz pomoć samo jednog pritiska dugmeta, sedam metara dug panel se otvara i otkriva kompletno opremljen kulinarski raj. Kuhinja dolazi sa širokim površinama za pripremu hrane, sudoperom, kuhinjskim aparatima, ostavom, policama, aspiratorom i nizom svetiljki. Sve to je na vešt način sakriveno, ali opet na veoma lak način dostupno.

Celokupna ideja je idealna za prostor koji je možda i zamišljen kao kuhinjski, ali iz nekog razloga nije potrebno da se ta kuhinja zaista vidi. Sličan slučaj je i kod kancelarijskog prostora ili za otvorene prostore dnevnog boravka koji bi inače bili povezani sa kuhinjom.

Za dizajn „sakrivene kuhinje“ nemački proizvođač Warendorf je dobio mnoga priznanja, kao i prestižnu nagradu za dizajn enterijera od strane Nemačkog dizajnerskog saveta u sponzorstvu IMM Keln, što predstavlja danas jednu od najznačajnijih nagrada u svetskoj industriji nameštaja.

N.S.