Officine Gullo predstavlja svoju novu bespoke kreaciju

Više slika

Više slika

Luksuzna vila na periferiji Moskve domaćin je kuhinji izrađenoj po meri od strane Officine Gullo brenda…

Izrađena u potpunosti od nerđajućeg čelika, ova kuhinja se besprekorno uklapa u prostor koji koristi različite prestižne materijale. Među njima se ističe Patagonia, jedna od najimpresivnijih prirodnih vrsta kamena, kvarcit sa grafikom retke lepote i jedinstvenim uzorcima oblika i boja: bele, bež, svetlo plave i smeđe nijanse, prepletene zlatnim venama, smenjuju se sa delovima prozirnog sivog kvarcita.

Ovaj kamen, koji igra ključnu ulogu u prostoriji, vešto je kombinovan sa nežnom svetlo plavom (RAL 7006 MAT) nijansom strukture kuhinje, izrađene od nerđajućeg čelika, obojene i završene profilima, ručkama i detaljima od tamno pozlaćenog mesinga. Drvo korišćeno za oblaganje zidova i polica, zajedno sa parketom od svetlog hrasta, dodaje svetlost i toplinu celoj prostoriji. Rezultat je elegantan i izuzetno funkcionalan prostor.

Veličina kuhinje (glavni zid sa poluostrvom je skoro 10 metara, a kraći zid je 4,25 metara) omogućila je dizajniranje kuhinje sa U-oblikovanim rasporedom i poluostrvom. Ova izuzetno praktična kompozicija omogućava savršeno korišćenje ergonomskog "radnog trougla", odnosno pravilno raspoređivanje tri glavna područja aktivnosti za lako kretanje: pranje, kuvanje i čuvanje hrane. U ovom dizajnu postoje dva prostora za kuvanje: indukciona ploča na poluostrvu sa teleskopskom aspiracijom i zid sa tri elementa (paročistač, roštilj i teppanyaki ploča), smešten ispod piramidalne aspiracije i završen Gaggenau rernom.

Obe oblasti za kuvanje nude maksimalnu slobodu kretanja, stvarajući dva istovetna i savršeno funkcionalna radna trougla. Ispod pulta, poluostrvski deo sadrži rashladni uređaj za vino kao i vitrinu sa staklenim vratima sa ikoničnim florentinskim ljiljanom, simbolom grada Firence, rodnog mesta i večnog izvora inspiracije za Officine Gullo brend. Zona za pranje se nalazi ispod prozora i sastoji se od sudopere od nerđajućeg čelika sa mesinganim slavinom i lako pomerivim tušem. Mašina za pranje sudova je instalirana ispod nje.

Sve strane kuhinje povezane su praktičnim radnim površinama. Na suprotnoj strani, dve kolone frižidera i zamrzivača upotpunjuju raspored. Pošto je ovo velika kuhinja sa dovoljno prostora za odlaganje ispod pulta, svesna odluka bila je da se ne postavljaju viseći ormarići, umesto toga su postavljene police u sistemu zidnih panela za laganiji završni rezultat.

Luxury Experience