Officine Gullo & Aquazzura predstavljaju svoju novu zajedničku kreaciju

Više slika

Više slika

Officine Gullo i Aquazzura nastavljaju putem koji je spojio njihove umetničke duše, stvarajući capsul kolekciju samostojećih kuhinja, koje su ručno rekorisane, obuhvatajući kreativnost, umetnost i dizajn…

Ovi kuhinjski elementi su napravljeni i uređeni u potpunosti ručno u Officine Gullo „radionicama“ na osnovu dizajna Edgarda Osorija, osnivača i kreativnog direktora brenda luksuzne obuće, Aquazzura, koristeči egzotični motiv, koji karakteriše cveće i životinje iz dalekih zemalja.

Edgardo kaže: „Želeo sam da napravim kuhinju koja govori istim jezikom kao i naša kućna kolekcija i koja se oseća jedinstveno i unikatno. Radili smo zajedno sa italijanskim umetnicima kako bismo ga ručno oslikali pretvarajući svakodnevni predmet u nešto izuzetno.”

Metali vrhunskog kvaliteta koji se koriste na jedinicama za kuvanje, predstavljeni u pastelno ružičastim i zelenim tonovima, lepo se slažu sa fino primenjenim dizajnom koje su dodale vešti zanatlije, koji pretvaraju kuhinje u autentična umetnička dela.

Andrea Gulo, generalni direktor Officine Gullo, kaže: „Već neko vreme smo razmišljali o prilagođenoj, ručno ukrašenoj kolekciji kako bismo naše kuhinje učinili još jedinstvenijim. Naši klijenti vole jedinstvene karakteristike i mogućnost prilagođavanja svakog projekta dizajna kuhinje u smislu veličine, boje i završne obrade. Sa ovom kolekcijom napravili smo još jedan korak u ovom pravcu. Kuhinje više nisu samo dizajnerski predmeti, već mogu biti prava umetnička dela, neponovljive kreacije, dizajnirane i napravljene isključivo za svoje vlasnike. To je sušta suprotnost masovnoj proizvodnji”.

Italijanski brendovi, koji dolaze iz dva različita sveta – dizajna i mode – objedinjuju svoje zajedničke vrednosti u stalnoj potrazi za lepotom i savršenstvom u pogledu detalja, slaveći izvrsnost firentinskog majstorskog umeća. Andrea dodaje: „Nakon našeg prvog sastanka, želeli smo da unapredimo stvari u ovom partnerstvu, da budemo hrabriji igrajući se oblicima i bojama kako bismo stvorili nešto drugačije, nešto sveže. Fascinirali su me ukrasi koje koristi Aquazzura i slike koje evociraju, a koje se vezuju za egzotiku, za neodoljivi šarm dalekih zemalja i kultura. Ove ideje su ono što je inspirisalo velike evropske umetnike kasnog 19. veka, kao što je Gogen, i formiralo pozadinu za romane Salgarija i Konrada. Sećam se onih „chinoiserie“ motiva koji se mogu naći u dekoraciji mnogih aristokratskih vila u severnoj Italiji, sa elegantnim tapetama i raskošnim drvenim rezbarijama.”

Officine Gullo je pažljivo proučavao tehnike stvaranja dekorativnih elemenata kako bi mogli da traju tokom vremena, uprkos toplim temperaturama pećnica i ploča za kuvanje. Dizajn je u potpunosti primenjen ručno korišćenjem akrilnih tempera boja za likovnu umetnost i lakova sa specifičnim zaštitnim sredstvima. Boja je blago reljefna na dodir, na način koji odražava kako je umetnost tako suštinski deo ovog projekta, gde se kuhinja vidi kao ekskluzivno platno koje čeka da bude ukrašeno.

Luxury Experience