Moderne kuhinje u kombinaciji mermera i drveta

Dani kada su kuhinje bile ispunjene poliranim površinama i kockastim elementima su odavno prohujali…

Moderne kuhinje današnjice se ponovo vraćaju svojoj klasičnoj putanji i teksturalnom kontrastu, koji predstavlja glavni trend. Sa tim na umu, dizajneri se ponovo okreću drvetu i prirodnom kamenu kako bi stvorili neophodni kontrast i prefinjenu ergonomiju, protkanu najmodernijim elementima. Pored topline drveta, eksksluzivna elegancija mermera je izbor broj jedan kada se radi o dizajnu kuhinja.

Dodavanje mermera i drveta kuhinjama je daleko lakše nego što zapravo zvuči. Njihov estetski šarm i unikatnost su vredni dodatne pažnje i truda, a one na taj način postaju funkcionalnije i jednostavno senzuale.

Lepota dodavanja drvenih površina modernim kuhinjama ne zasniva se samo na pukom teksturalnom kontrastu – zapravo, vi na taj način sebi dozvoljavate mešanje različitih stilova i kreirate jedinstvenu, kohezivnu, savremenu celinu. Drvo svakako radi odličan posao kada se govori o rustičnoj privlačnosti, dok mermer igra ulogu balansa ovog prostora i naglašava prefinjenost svakog kutka kuhinje.

Najčešće, beli mermer kombinovan sa drvetom svetlijih tonova nalazi svoje mesto u modernim kuhinjama. Ipak, ljudi koji žele malo smeliji izgled mogu se odlučiti za crne mermerne elemente sa tamnim, robusnim drvetom.

Ako želite da kreirate kuhinju koja je gostoljubiva, ali sa sobom nosi dozu modernog minimalizma, mermer je savršeni izbor za vas. On kreira vizuelnu eleganciju i možete ga inkorporirati u bilo koji njen deo. Šema boja na ovaj način nema nikakvo ometanje, već jednostavno blista.

U slučaju da već sada posedujete kuhinjsko ostrvo koje ne sadrži sve funkcije koje vi želite, pravo je vreme da ga zamenite za neko efikasnije i primamljivije. Mermerne radne površine kombinovane sa drvenim telom kuhinjskog ostrva daće vam trendi deo kuhinje u kom ćete duže vreme uživati. Pored toga, vaše kuhinjsko ostrvo može imati skladišni prostor u onoj meri u kojoj vi to želite. Ako mu dodate barske stolice iste teme, kao i viseći luster u sličnom dezenu, dobićete kuhinjski prostor kao sa naslovne strane nekog prestižnog magazina.

D.Ć.

Luxury Experience