Lakonski dizajn sivo-crne kuhinje

U današnje vreme, brojni dizajneri dnevni boravak i kuhinju pretvaraju u jednu prostoriju, bilo da se radi o malom stanu ili velikoj kući…

Kreiranje pametne tranzicije ili potpuno spajanje ova dva prostora nije lak zadatak, ali kao svoj rezultat nudi idealno rešenje ujedinjenja ova dva prostora. U našoj galeriji možete videti jedan prostor koji je dekorisan industrijskim stilom.

U ovom domu, kuhinja je prilično mala i zapravo predstavlja samo jedan kutak. Kako bi je učinili većom, dizajneri su uklonili iz nje sve nepotrebne detalje. Tamni ormarići i kuhinjski elementi sa belim radnim površinama i nekoliko ugradnih aparata su sve što je ovom prostoru bilo potrebno.

Kuhinjski kutak u kom se priprema hrana odvojen je od zone trpezarije pregradom koja je napravljena od metala i drveta i koja se može koristiti kao polica. Trpezarijski sto je deo otvorene police, gde se nalazi i začinsko bilje u šarmantnim saksijama. Industrijsko osvetljenje je u ovom slučaju bilo sasvim dovoljno da pruži dovoljno svetlosti čitavom ovom prostoru.

Zidovi u dnevnoj sobi koja deli prostor sa kuhinjom su prekriveni betonom, koji je savršeni eho matiranih završnih detalja kuhinjskih elemenata. Crno beli galerijski zid iznad TV seta predstavio je savršeni stilski dodatak. Takođe, ovde postoji i zidna polica koja se koristi za odlaganje stvari, koja je napravljena od istog materijala od kakvog su kreirane stolice i drvena pregrada.

Prozori od poda do plafona propuštaju sasvim dovoljno svetlosti u enterijer ovog prostora, dok glomazna umetnička dela naglašavaju lakonski kuhinjski dekor, u kombinaciji sa elegantnim klub stočićem. Šta mislite o ovakvoj kompoziciji?

D.Ć.