Kreirajte kuhinju iz snova uz novu Falmec Elements kolekciju

Više slika

Više slika

Monolith, Shelf i Air Wall proširuju tradicionalne granice utilitarističkog dizajna u kuhinji…

Nova Elements kolekcija brenda Falmec prevazilazi tradicionalne granice aspiracije transformišući standardni koncept ovog proizvoda u modularne, inovativne i multifunkcionalne strukture, koje su sasvim integrisane u jednu kuhinju. Sasvim novi koncept koji je predstavljen u formi različitih tehnoloških i dizajnerskih rešenja, kreiran je kako bi odgovorio na potrebe brojnih stilskih izbora, navika korisnika i tipova instalacija. Upravo to bila je glavna ideja koja stoji iza ekskluzivnih Monolith, Shelf i Air Wall sistema, odnosno tri nova Falmec proizvoda sa vrhunskim tehnologijama, skrivenih unutar modularnih elemenata unikatne estetike, koji su obogaćeni funkcijama i savršeno integrisani unutar projekata dizajna enterijera.

Postavljen na radnoj površini, Monolith je element dragocenog dizajna, koji je osmišljen kako bi odgovorio na širok opseg potreba, na najprefinjeniji mogući način. Monolith sistem uključuje sukcijski element i pomoćne skladišne module sa širinom od 30, 60 i 90 cm, koji mogu biti razmešteni sa leve ili desne strane, dozvoljavajući vam da kreirate sopstvenu, funkcionalnu i personalizovanu postavku. Front od crnog stakla ovog modela, montiran je na crni aluminijumski ram.

Kao rezultat, dobijamo zgodni kanal za skladištenje, opremljen funkcijom sukcije, dok unutar njega možemo smestiti kutlače, začine, daske za sečenje i druge alate, kao i utičnice za struju, kojima će podariti dozu stila i praktičnosti. Sukcijski modul Monolith modela se otvara kako bi se pristupilo kontrolama ekstrakcije i funkcijama osvetljenja, kao i dozvoljavanju uklanjanja mirisa.

Monolith ima mat crni aluminijumski ram koji u sebi sadrži front od poliranog stakla u svom vertikalnom delu. Sistem je takođe opremljen nežnom svetlošću koja stvara primamljiv efekat.

Shelf, sa druge strane, igra ulogu realne sukcijske police. Zahvaljujući ekskluzivnoj Multi-Air tehnologiji, Shelf sadrži veoma tanki sukcijski elemet u strukturi police koja ima debljinu od samo 10 cm, koji je opremljen uklonjivim poklopcem kako bi se povećao kapacitet aspiracije. Ovaj elemet se može obogatiti i dodatnim modulima, kako bi se kreirao versatilni sistem za kačenje na zidu.

Modul sukcije od 120 cm može biti montiran levo ili desno u odnosu na druge police sa širinom od 60 i 90 cm. Struktura je kreirana od crno obojenog čelika sa crnim satenski finiširanim aluminijumskim profilom. Donja strana opremljena je LED trakom sa dinamičkim modulom koji osvetljava radnu površinu celom dužnom police. Pored toga, Shelf dolazi i sa dodatnim aksesoarima, kao što su držači začina i druga oprema, neophodna u kuhinjama visoke funkcionalnosti.

Air Wall integriše tehnologiju ekstrakcije u pozadinski osvetljeni beli vertikalni panel od kaljenog stakla, transformišući leđa kuhinje u multifunkcionalnu površinu koja prečišćava vazduh, istovremeno stvarajući evokativnu ambijentalnu rasvetu. Air Wall je takođe opremljen magnetnim sistemom, koji obogaćuje ovaj novi proizvod dodatnim aksesoarima koji se mogu slobodno postaviti na njegovu površinu. Ekstrakcija se odvija uz pomoć otvora sa poklopcem kojim se može upravljati ručno ili uz pomoć funkcija na samom aspiratoru.

Ovaj projekat je kreiran kao deo saradnje sa Magneto Lab, kompanije koja je bazirana u Umbriji i bavi se proizvodnjom kuhinjskih pozadina i zaista predstavlja fin primer partnerstva i kolaboracije između naizgled različitih svetova.

Panel je dostupan u verziji od 150 cm, sa decentralizovanom sukcijom smeštenom levo ili desno, odnosno u verziji od 120 cm, kako bi se odgovorilo na sve potencijalne potrebe instalacije ili korišćenja. Motor, smešten u samoj bazi kuhinje, dizajniran je da po dimenzijama bude mali, ali sjajan kada se radi o njegovoj efikasnosti.

Elements kolekcija otvara nove horizonte po pitanju dizajna, stvarajući novu arhitekturu u kuhinji. Ovaj asortiman je sposoban da transformiše prostor u kom se nalazi, tako da on postaje bogatiji šarmom i funkcionalnošću, dok istovremeno prati potrebe svakodnevnog života. Na kraju, možemo reći da će ova kolekcija za kupovinu biti dostupna od 2023.godine. 

Luxury Experience