Kako pretvoriti kuhinju u oazu elegancije?

U današnje vreme, prostorije u našim domovima više nisu snažno definisane svojim funkcijama, a ni zidovima...

U trendu je otvoreni plan prostora, koji uz pomoć aksesoara i stila dobija smislene celine, dizajnirane poput niša ili odvojenih univerzuma. Dnevni boravci i trpezarije se spajaju, biblioteke i radne sobe postaju jedno, dok hodnici i ostave predstavljaju specijalne hibridne elemente, okarakterisane uglađenošću i stilom. Kuhinja se čitavoj ovoj priči pridružuje na jedan sasvim poseban način - budući da je njena glavna osobina funkcionalnost, kuhinja se iz jednog ambijenta transformiše u drugi, prelivajući esenciju svog stila na okolne delove doma i pametno skrivajući sve ono što ne mora uvek biti vidljivo.

Osim što je mesto okupljanja, kuhinja je pre svega radno mesto. Između sudopere, šporeta, kućnih aparata, ostave, posuđa, lonaca, tekstila i svih vrsta predmeta, ponekad njena organizacija može biti zaista teška i naporna, posebno kada se njen prostor stapa sa dnevnim boravkom. ARAN Cucine, zahvaljujući velikoj proizvodnoj fleksibilnosti, nudi rešenja koja mogu da optimizuju prostore, poput boljeg korišćenja zidnih ormara i stubova kako bi svi predmeti koje ne želite da pokažete, bili stilski skriveni.

Na primer, model LAB13 karakteriše „dodatni sistem za odlaganje“: modul 13 nudi veći kapacitet za skladištenje i u zidnim i u osnovnim ormarima. Visina ormara zasniva se na umnožcima od 13 cm. Povećavajući dubinu ormara, prilagodljivu čak i po visini, lakše je napraviti prostor za veliki broj predmeta ili kuhinjskih alata, koji su uvek neophodni. Visoke jedinice mogu biti organizovane kao pravi ormari sa zglobnim, koplanarnim ili modularnim vratima i mogu primiti vaše uređaje, uključujući fioke u koje možete smestiti tiganje ili lonce, posuđe i još mnogo toga. Štaviše, iza vrata dostupnih u različitim završnim obradama možete kreirati malu ostavu ili prostor za pranje veša.

Još jedno estetski originalno rešenje je zidni ormar sa izbočenim vratima, koji dolazi sa modulima dubokim samo 15 cm, opremljenim policama i LED sistemom osvetljenja. Njihov enterijer se može konfigurisati po potrebi, tako da se u njima mogu čuvati sitnice, pa čak i proizvodi za čišćenje. Ova neobična vrata, koja izviruju iz širine ormana, gotovo ih skrivajući, stvaraju diskretno, ali vrlo funkcionalno rešenje za skladištenje.

Stalna potraga za tehničkim i inovativnim rešenjima, dostupnim u širokom spektru modela i završnih obrada, omogućava ARAN Cucine da uvek kreira projekte po meri odgovarajući na sve potrebe, pokazujući tako vrednost i lepotu 100% Made in Italy proizvoda širom sveta.

Luxury Experience