Italijanske kuhinje - tradicija koja odoleva vremenu

Ove kuhinje su dekadentne, poput čuvene italijanske gastronomije…

Možda nije nikakva slučajnost, što najbolje kuhinje sveta potiču iz zemlje koja je poznata po svojim fantastičnim delicijama.

Italijansko umeće spaja se sa skandinavskim stilom u ovoj saradnji, koja je nastala između brenda Officine Gullo i studija za dizajn enterijera, Himlekok, sa ciljem kreiranja neverovatnog prostora u Askimu, u Švedskoj. Svaki detalj kuhinje personalizovan je i usklađen sa željama klijenta – od visine radnih površina, pa do zaobiljenih ivica kuhinjskog ostrva. Granitne površine crne boje, uključujući i diskretni aspirator koji je ugrađen iznad šporeta, dodaju dozu ćudljivosti i kontrasta uz pomoć ručno-burniranih mesinganih elemenata. Dvostruka sudopera je ručno varena, a inspirisana je florentinskim nasleđem Officine Gullo brenda, u radu sa plemenitim materijalima.

 Još jedan italijanski brend, Scavolini, udružio se sa šefom, Karlom Krakom, kako bi zajedno osmislili uglađenu i prilagodivu Mia kuhinju. Za ovaj prostor, oni su kuhinju unapredili praktičnim potrebama, uključujući viseće začinske bašte, integrisani aspirator i višestruke fioke za podgrevanje.

Italijanski dizajn je evidentan u svakom komadu koji napusti proizvodne pogone slavnih brendova koji u ovoj državi postoje. Delikatnost, dekadencija i neverovatni sklad naizgled neskladnih elemenata čine italijanske kuhinje apsolutnim pobednicima u svakoj kategoriji u kojoj se nadmeću. Iako smo u ovom članku predstavili samo dva primera, na našem sajtu možete pronaći mnogo više: ITALIJANSKE KUHINJE.

Napravljene po meri, prilagođene vašim potrebama, one otvaraju vrata svim mogućnostima za kojima ste žudeli, a da to možda niste ni znali.