Fabula - spoj modernosti i tradicije

Ovaj model, najnoviji Rastelli projekat koji je dizajnirao Ulisse Narcisi, zadivljuje svojom sposobnošću da uravnoteži različite stilove, visokokvalitetne materijale i preciznu obradu.

Širok i raznovrstan katalog nudi beskrajne mogućnosti prilagođavanja, kako bi kuhinja istovremeno postala funkcionalno i uzbudljivo mesto na kojem možete izraziti ukuse, očekivanja i vrednosti.

Inspirisana kontaminacijom različitih elemenata, uključujući kulturne, Fabula reinterpretira klasični stil u savremenom ključu. Stalno istraživanje inovacija omogućilo je Rastelli brendu da razvije vrlo posebnu, dugu, složenu i delimično zanatsku tehniku obrade, koja omogućava stvaranje vrata od MDF-a sposobnih za kreiranje optičke iluzije. U stvari, zahvaljujući finišu „metalni efekt sjajno lakiran u beloj ili aluminijumskoj boji“, ploča izgleda kao čelik. Moguće je kombinovati inovativne završne obrade sa drugim, klasičnijim, poput kožnog hrasta, i dizajnirati kuhinju u kojoj se različiti predlozi uravnotežuju i međusobno usklađuju.

Jedna od mnogih mogućih kombinacija sastoji se od prostora za kuvanje sa izrazito industrijskim ukusom sa metalnim vratima i velikom profesionalnom opremom s jedne strane, i tradicionalnijim prostorom za pranje i rad sa druge strane. Ovde su drvena vrata, potpuno glatka, ali zagrejana bezvremenom lepotom hrasta, ukrašena drškom sa suštinskim dizajnom, dodatnim dodirom modernosti.

Da bi osvetlili kompoziciju u kojoj se izdvaja mermer, odabran za radne površine i podloge za rad, deo kuhinje su zidni i stakleni ormarići s uokvirenim vratima od hromiranog metala i dimljenog stakla, koji su istovremeno funkcionalni i elegantni. Konačno, projekat je upotpunjen stubovima sa hrastovim kožnim vratima, savršenim za smeštaj aparata.

Kombinujući različite stilove, svaka Fabula kompozicija je dobro uravnotežena i skladna, sposobna da udovolji svakoj našoj potrebi.