Euromobil predstavlja novu kolekciju kuhinja u Italiji

Više slika

Više slika

Povodom Milano Design Week 2024, Euromobil prodajni salon na adresi Corso Monforte 30/3 u Milanu transformisaće se kako bi predstavio nove modele modularnih kuhinja kompanije...

U fokusu će biti nove kompozicije Levitas Glass, Levitas Alu i Margo koje je dizajnirao arhitekta Roberto Gobo zajedno sa timom za istraživanje i razvoj Euromobil brenda, sto Tè u pratnji stolica koje su dizajnirali Setsu & Shinobu Ito, kao i najnoviji redizajn SEI kuhinje sa potpisom Marka Sadlera.

Lakoća, zajedno sa transparentnošću i održivošću, vodeći su principi iza Levitas Glass, Levitas Alu i Margo, novih kuhinja koje je dizajnirao umetnički direktor Euromobil, arhitekta Roberto Gobo, zajedno sa timom za istraživanje i razvoj. Kolekcija odražava posvećenost kompanije odgovornom i avangardnom dizajnu, predstavljajući ne samo funkcionalnost i savremeni dizajn, već i duboku povezanost sa drevnim kulturnim nasleđem.

Termin Levitas evocira ideju lakoće i pokreta, inspirisan fluidnošću vazduha: kuhinja Levitas ovaj koncept otelotvoruje kroz prozračan i elegantan dizajn koji karakterišu čiste linije i transparentni materijali koji prostoru daju osećaj otvorenosti.

Kompozicija Levitas dolazi u dve verzije, Glass i Alu.

Levitas Glass ističe se transparentnim ekstra-jasnim staklom na vratima zidnih jedinica, baza i visokih jedinica, kako sa prednje tako i sa bočne strane. Struktura je sastavljena od aluminijumskog okvira lakiranog u boji mesinga. Sistemi otvaranja vrata su trostruki, varirajući prema upotrebi. Zadnji delovi baza i zidnih jedinica su napravljeni od prirodnog hrasta sa efektom peskiranja, dok visoke jedinice imaju staklene pozadine.

Oblaganje koje okružuje celu strukturu kuhinje je u Wood caneté plus Natural. Radna površina i odgovarajuće strane centralnog ostrva su od prirodnog kamena kvarcita Taj Mahal, materijala koji se odlikuje svetlom bojom koja prelazi od kreme do sive, poznatog po svojoj otpornosti i trajnosti. Brzo klizeći snack vrh, debljine 6 cm, je od prirodnog hrasta sa efektom peskiranja.

Levitas Alu oživljava kroz aluminijum, duktilan i otporan materijal koji je izuzetno lagan. Vrata debljine 22 mm sa saćastom strukturom su u lakiranom finišu mesinga. U kuhinji je prisustvo ovog elementa evidentno na vratima zidnih jedinica i unutrašnjem delu baza ostrva. Sjaj tankog aluminijumskog ivičnjaka koji perimetralno okružuje dve strane vrata doprinosi naglašavanju savremenog estetskog izraza u celoj kuhinji.

Staklo i aluminijum, transparentnost i lakoća, susreću se na tački održivosti. To su potpuno reciklabilni materijali koji nikada ne gube svoje originalne kvalitete. Njihova obrada osigurava da staklo nije zalepljeno za aluminijum, tako da se staklena ploča lako može ukloniti kako bi se delovi odvojili za reciklažu na kraju njihovog veka. Euromobil time ponovo potvrđuje svoju posvećenost ekološkoj održivosti, predstavljajući ekološki prihvatljiva i odgovorna rešenja.

Ostrvo Margo crpi inspiraciju iz slike rigoroznosti i simetrije. Ime, iz latinskog margo-marginis, naglašava karakterističan tanki okvir od 14 mm koji se proteže duž njegovih krajeva, ističući znanje kojim je napravljeno. Vrata, sa integrisanim ručkama u bronzanom finišu, su od izbeljenog hrasta sa efektom peskiranja, dodajući toplinu prostorima. Vrh, debljine 6 cm, kao i jedna od dve strane, je od mermera Breccia Imperiale, prirodnog kamena sa toplim, uticajnim materijalnim nijansama. Ovaj mermer se odlikuje braon osnovnom bojom, prošaranom nijansama koje se kreću od kafe do kestena, zajedno sa malim belim akcentima boje koji razbijaju uzorak, čime dodaju više pokreta i dinamike kamenu. Ostrvo Margo je upotpunjeno stolom sa strukturom od mermera Breccia Imperiale, rigoroznim i dostojanstvenim. Iza ostrva stoji Sklopivi ormar koji sadrži operativnu oblast u TSS Opus mattone sa zidnim ormarima montiranim na zid u Super Matt Pomice lakiranom finišu, uokvirujući kompoziciju poput neke vrste mostne strukture. Margo se takođe proteže do odgovarajućih visokih jedinica u finišu izbeljenog hrasta sa efektom peskiranja sa karakterističnim perimetralnim okvirom i ravno ugrađenim vertikalnim ručkama, služeći kao samostojeći elementi.

Dizajniran od japanskog dua Setsu & Shinobu, novi sto predstavlja proširenje linije Tè sa svojom jasnom organskom i esencijalnom estetikom. Struktura je od crno obojenog metala i pepeljasto obojenog jasena sa vrhom od mermera Breccia Imperiale.

Šest godina nakon svog lansiranja, SEI kuhinja sa potpisom Marka Sadlera je ažurirana sa finišom u oyster anodiziranom laku, zidnim jedinicama i prednjim bazama u nero grafite kestenovom furniru sa efektom peskiranja. Kao prava proslava lakoće, SEI je nazvana po ultra-tankoj debljini (6 milimetara) svojih radnih površina, bočnih strana, polica i dodataka. Inspirisan najvećom kreativnom slobodom, danas se ističe sa preko 50 dostupnih finiša, uključujući prirodni kamen, nerđajući čelik, Fenix laminat, drvo i lak.

Organizacija prostora unutar Euromobil prodajnog salona prati kružnu stazu, kako u smeru kazaljke na satu, tako i u suprotnom smeru. Ne postoji unapred postavljen tok, već koncept uživanja u fluidnom prostoru gde barijere koje razdvajaju oblasti nisu podignute. Estetika izložbenog prostora osvetljena je sofisticiranim svetiljkama, koje ističu skulpturalno prisustvo ostrva.

Vođeni principima transparentnosti, lakoće i održivosti, Euromobil ponovo potvrđuje svoju posvećenost odgovornoj inovaciji, izlažući kuhinje definisane prozračnim dizajnima i reciklabilnim materijalima, dokazujući da ekološka razmatranja mogu koegzistirati sa stvaranjem lepih i funkcionalnih prostora.

Luxury Experience